H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Θέματα που αφορούν την πανδημία και το νέο safepass ενόψει και των χαλαρώσεων από Δευτέρας, οι εμβολιασμοί και οι καθυστερήσεις στην Πύλη Εμβολιασμού…

…το Κυπριακό και η τουριστική σεζόν με δεδομένη την απόφαση της Βρετανίας που δεν κατατάσσει την Κύπρο στην πράσινη κατηγορία, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στην κατάθεση Πιττάτζη στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις καθώς και στη διαδικασία στο δικαστήριο κατά πρώην υποψήφιου Βουλευτή, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πυρετός για τη Μεγάλη Δευτέρα» και γράφει ότι τερματίζεται σταδιακά το lockdown με επιστροφή στην κανονικότητα, φιλοξενώντας και δηλώσεις του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Αλλού γράφει πως ο Ανδρέας Πιττάτζης στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις είπε ότι συγκλονίστηκε και ο ίδιος από το βίντεο του Αλ Τζαζίρα. Η «Α» επίσης αναφέρει ότι συνεχίζεται ο σάλος με τους Τ/κ πολιτικούς που έλαβαν έγγραφα της ΚΔ και ότι και ο «πρωθυπουργός» Σανέρ δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει το διαβατήριό του.

«Μεγάλη Πύλη θα διαβούμε αν ανοίξει και προλάβουμε» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που ασχολείται με τα προβλήματα στην Πύλη Εμβολιασμού και φιλοξενεί και δηλώσεις του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας. Σε άλλο θέμα ο «Π» αναφέρεται στα όσα κατέθεσε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης που χαρακτήρισε τον εαυτό του ως θύμα ενός `πρόστυχα μονταρισμένου βίντεο`. Αλλού αναφορά γίνεται στα νέα δεδομένα στην εθνική αναφορά με βελτίωση των δεικτών για την COVID και στο γεγονός ότι έφτασε στο 34% η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Μπάχαλο με κάρτες εμβολίων» γράφει στο κύριό του θέμα ότι δεν επικολλούνται σε όλες τις κάρτες εμβολιασμού τα αυτοκόλλητα διακριτικά και ότι θα υπάρχει πρόβλημα ενόψει και του coronapass και σήμανε συναγερμός στο Υπουργείο Υγείας. Αλλού δημοσιεύει ανέκδοτο ποίημα του Μιχάλη Πασιαρδή που αφιέρωσε στον Χαμπή τον χαράκτη ο οποίος με τη σειρά του το μετέτρεψε σε χαρακτικό. Ο «Φ» αναφέρει επίσης ότι την άλλη βδομάδα στέλνει ο ΠτΔ επιστολή στον ΓΓ των ΗΕ με τις θέσεις της Ε/κ πλευράς.

Κάτω από τον τίτλο «Πιέσεις και μεθοδεύσεις για τροποποίηση βασικών συγκλίσεων» η «Χαραυγή» αναφέρεται στο κύριό της θέμα σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι αν ο Πρόεδρος συνεχίσει να ανοίγει συγκλίσεις δίνει αφορμές και σε άλλους να πράξουν το ίδιο. Αλλού προβάλλει τα νέα μέτρα και την υιοθέτηση του safepass και αναφέρεται σε `παράλογες και δυσανάλογες αποφάσεις`. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ανοχή του Υπουργείου Εσωτερικών έδωσε το μήνυμα για παραβιάσεις κριτηρίων στο θέμα των πολιτογραφήσεων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο στο κύριό της θέμα «Άλλες τρεις βδομάδες χαμένες» αναφέρεται στην απόφαση του ΗΒ χθες να μην κατατάξει την Κύπρο στην πράσινη κατηγορία για ταξίδια και ότι τα κριτήρια αναθεωρούνται κάθε τρεις βδομάδες. Αλλού γράφει πως καταχωρήθηκαν κατηγορίες για βιασμό εναντίον πρώην υποψήφιου Βουλευτή και η υπόθεση πάει Κακουργιοδικείο στις 18 Μαΐου.  Επίσης προβάλλει τις αλλαγές στην Πύλη Εμβολιασμού μετά τα απανωτά προβλήματα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,  Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

H επισκόπηση των κυπριακών εδημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: