Γκουαρντιόλα: Πρώτα να πάρουμε τον τίτλο και μετά θα εστιάσουμε στον τελικό του Champions League

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι Pep Guardiola κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Champions League. EPA, PETER POWELL




Για πολύ κόσμο, το αυριανό (8/5, 19:30) παιχνίδι της Premier League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι αποτελεί μία “πρόβα” ενόψει του τελικού του Champions League, στις 29/5, που θα φέρει τις δύο αγγλικές ομάδες εκ νέου αντιμέτωπες.

Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, πάλι, είναι αποκλειστικά η πρώτη ευκαιρία της ομάδας του να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, που επί της ουσίας έχει “καπαρώσει” εδώ και καιρό.

“Πάντα έλεγα ότι ο τίτλος της Premier League είναι ο σημαντικότερος. Έχουμε ακόμη τέσσερις αγώνες για να πετύχουμε μία νίκη και αύριο θα προσπαθήσουμε να την πάρουμε. Όταν θα έχουμε την Premier League, τότε θα εστιάσουμε στον τελικό του Champions League.

Είμαι προσεκτικός άνθρωπος. Στον αθλητισμό, δεν μιλάς για κάτι μέχρι να το έχεις” τόνισε ο Ισπανός τεχνικός της Σίτι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ένας επιπλέον λόγος που ο Γκουαρντιόλα δεν θεωρεί ότι ο αυριανός αγώνας είναι “πρόβα τζενεράλε” για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης, είναι η χρονική απόσταση των τριών εβδομάδων που μεσολαβεί.

“Αν παίζαμε τον τελικό σε μια εβδομάδα, θα μπορούσε να είναι (σ.σ. πρόβα). Αλλά μετά από αύριο έχουμε ακόμη 21 ημέρες, πολλά μπορούν να συμβούν. Αυτή τη στιγμή, πιστέψτε με, δεν υπάρχει ούτε μία σκέψη για τον τελικό του Champions League” ανέφερε ο Καταλανός προπονητής, ο οποίος πάντως δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Τσέλσι για την πρόκρισή της επί της Ρεάλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

Πρόβα τελικού Champions League στην Premier και ντέρμπι σε Super League και La Liga

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: