Γιατί δεκάδες… «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι» διαδήλωσαν έξω από το σπίτι του Τζεφ Μπέζος

File Photo Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Amazon Τζεφ Μπέζος EPA/STR μέσω ΚΥΠΕ




Διαδήλωση έξω από το σπίτι του Τζεφ Μπέζος πραγματοποίησε η οργάνωση «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι», οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αύξησης της φορολογίας στους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία πρόσκειται πολιτικά στους Δημοκρατικούς, αποτελείται από Αμερικανούς με ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων ή περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 5 εκατ. δολαρίων.

Η κινητοποίηση λαμβάνει χώρα ανήμερα της Ημέρας των Φόρων και εντάσσεται στην προσπάθεια των «Πατριωτών Εκατομμυριούχων» να προωθήσουν την αύξηση της φορολογίας των πλουσίων.

Μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, οι επικεφαλής της οργάνωσης κάνουν λόγο για μια διαμαρτυρία περίπου 30 ατόμων στην οικία του ιδρυτή της Amazon στη Νέα Υόρκη. Οι διαδηλωτές δε, κρατούν πανό, τα οποία αναγράφουν «Κόψτε τον “ταύρο”, φορολογήστε τον πλούτο».

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ της αύξησης της εταιρικής φορολογίας, με στόχο την χρηματοδότηση των προγραμμάτων δημοσιονομικής τόνωσης, τα οποία επιδιώκουν την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Η πρόταση του Λευκού Οίκου περιλαμβάνει την αύξηση του εταιρικού φόρου στο 28% από 25% προηγουμένως, καθώς και την αύξηση του ατομικού φόρου για τους πλουσιότερους φορολογούμενους από 37% σε 39,6%.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, δεν εμφανίζονται διαθέσιμοι να στηρίξουν τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, αντιδρώντας στην αύξηση των φόρων.

Με καθαρή περιουσία άνω των 185 δισ. δολαρίων, ο Τζεφ Μπέζος έχει καταστεί στόχος αρκετών Δημοκρατικών, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να πληρώνει περισσότερους φόρους, κάτι στο οποίο συντελούν και οι προκλητικές -κατά πολλούς- δαπάνες για αγορές κατοικιών, σκαφών κι άλλων ειδών πολυτελείας.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE

«Κούρεμα» επιχειρηματικών δανείων που εντάσσονται στο «ΓΕΦΥΡΑ 2» ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: