Για εθνοκάθαρση κατηγόρησε ο Αραβικός Σύνδεσμος το Ισραήλ σε συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου

Ένας Παλαιστίνιος κρατά ένα αρκουδάκι από τα ερείπια κατεστραμμένων σπιτιών μετά από μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην πόλη της Γάζας. EPA, MOHAMMED SABER




Την αλληλεγγύη του προς τους Παλαιστινίους εξέφρασε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Αραβικό Κοινοβούλιο, με τον Αραβικό Σύνδεσμο να καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κάνοντας λόγο για εθνοκάθαρση εκ μέρους του Ισραήλ.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γιτ, που επεσήμανε ότι «η αλήθεια γίνεται πλέον ξεκάθαρη με όλη την ασχήμια και τη αποκρουστικότητά της: Είμαστε ενώπιον ενός κράτους απαρτχάιντ και μίας κυβέρνησης κατοχής που ασκεί συστηματικά την εθνοκάθαρση».

Ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου Άντελ Αλ Ασούμι κατηγόρησε το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας».

Να σημειωθεί ότι πολλοί εκπρόσωποι των αραβικών κρατών φορούσαν τα παραδοσιακά παλαιστινιακά ασπρόμαυρα κασκόλ ως ένδειξη υποστήριξης.

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι «η Ιερουσαλήμ αποτελεί την ουσία της παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας. Χωρίς αυτήν, δε θα υπάρξει ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και συμφωνία…»

ΚΥΠΕ, Νίκος Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

 

Νέα ισραηλινά πυρά προς τον νότιο Λίβανο: Αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: