Για διεθνή αλληλεγγύη και συνεργασία για το Κλίμα του Πέτερσμπεργκ προτρέπει η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη «12η συνάντηση του συνεδρίου για το κλίμα του Petersberg για το κλίμα» στο Βερολίνο της Γερμανίας, στις 6 Μαΐου 2021. EPA, FILIP SINGER




Κατά την έναρξη του 12ου «Διαλόγου για το Κλίμα του Πέτερσμπεργκ», η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δείξει αλληλεγγύη στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και να συνεργαστεί για την αντιμετώπισή της.

«Είναι προς το συμφέρον της νέας γενιάς να δράσουμε γρήγορα, αλληλέγγυα και με πνεύμα συνεργασίας για να αποτραπεί η περαιτέρω υπερθέρμανση του πλανήτη», τόνισε η Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος περιέγραψε την «τιμολόγηση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ως το κατάλληλο μέσο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και (την τιμολόγηση) σε τομείς όπως οι κατοικίες, τα κτίρια και τα μέσα μεταφοράς (εάν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα). Θα ήταν ευκταία η συμφωνία για τη δημιουργία συγκρίσιμων δεδομένων στη διεθνή συνεργασία», πρόσθεσε.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε δήλωσε με τη σειρά της ότι «πολλές χώρες βελτίωσαν τους κλιματικούς τους στόχους τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στόχος του λεγόμενου «Διαλόγου του Πέτερσμπεργκ για το Κλίμα», στον οποίο συμμετέχουν φέτος περίπου 40 αρμόδιοι υπουργοί από όλο τον κόσμο, είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχετικές διεθνείς διαπραγματεύσεις και η καλύτερη προετοιμασία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP 26) που θα γίνει στη Γλασκόβη της Σκοτίας τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Μετά τον Μπάιντεν και ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια κατά της Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: