Γερμανία: Εκατοντάδες συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια σε συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Βερολίνο

Μονάδες γερμανών αστυνομικών παίρνουν θέση μπροστά σε φλεγόμενο οδόφραγμα στο Βερολίνο. Οι διαδηλωτές πετούσαν μπουκάλια και πέτρες στις δυνάμεις της τάξης ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. EPA, CLEMENS BILAN, μέσω ΚΥΠΕ
Η αστυνομία του Βερολίνου προχώρησε σε περίπου 240 συλλήψεις σε διάφορες συγκεντρώσεις που έγιναν χθες για την Εργατική Πρωτομαγιά έπειτα από βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ.

“Η βία κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων είναι κάτι το απολύτως μη αποδεκτό”, δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας Μπάρμπαρα Σλόβικ, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 20 ελαφρά τραυματισμένους αστυνομικούς.

Συνολικά περίπου 30.000 άνθρωποι κατέβηκαν σε πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά καθ’όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην γερμανική πρωτεύουσα, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν ειρηνικά.

Ωστόσο το βράδυ η κατάσταση οξύνθηκε όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυνάμεις της τάξης διέλυσαν πορεία της ακροαριστερής ομάδας Black Block.

“Βίαιες συγκρούσεις” ξέσπασαν αμέσως μετά, ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν κυρίως μπουκάλια ή πέτρες στις δυνάμεις της τάξης και έβαζαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ή ξύλινες παλέτες στο οδόστρωμα, δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας του Βερολίνου.

“Η κατάσταση γενικεύθηκε, αλλά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο”, σημείωσε. Οι δυνάμεις της τάξης είχαν αναπτύξει χθες περίπου 5.600 μέλη τους φοβούμενες επεισόδια κατά την Εργατική Πρωτομαγιά.

Περισσότερες από 20 πορείες είχαν διοργανωθεί συνολικά για την Εργατική Πρωτομαγιά στην γερμανική πρωτεύουσα κατά τις οποίες ακούστηκαν συνθήματα για διάφορα θέματα, που εκτείνονταν από την αύξηση των ενοικίων και την μεταναστευτική πολιτική ως την αντίθεση στα περιοριστικά μέτρα που συνδέονται με την πανδημία.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Σοβαρά επεισόδια με ξύλο και συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη για την εργατική Πρωτομαγιά


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: