Γεμάτα τα τραπέζια στις καφετέριες και σήμερα: απολαμβάνουν τον ήλιο, πίνοντας τον καφέ τους οι Αθηναίοι

Πολίτες έχουν βγει βόλτα την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του κλάδου της εστίασης, στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ, μέσω ΚΥΠΕ




Και σήμερα είναι γεμάτες οι καφετέριες στην Αθήνα, δεύτερη ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης, με τον καλό καιρό να παραμένει σύμμαχος καταστηματαρχών και πολιτών, οι οποίοι απολαμβάνουν τον καφέ τους στα ηλιόλουστα αθηναϊκά καφέ.

Οι επαγγελματίες από χθες δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την κίνηση των πελατών και ευελπιστούν ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα όταν ανοίξει ο τουρισμός και όταν αρχίσει να βελτιώνεται κι άλλο η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έλεγχοι από χθες το βράδυ ήταν αρκετά αυστηροί, καθώς πολλοί δεν αποχώρησαν από τα καταστήματα στις 11 το βράδυ, όταν ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Σε πολλά σημεία, μάλιστα, οι πελάτες αποχώρησαν μετά τις παρεμβάσεις των αστυνομικών.

Τρία στα δέκα καταστήματα δεν λειτούργησαν

Υπολογίζεται ότι χθες άνοιξαν πάνω από το 50% των περίπου 80.000 καταστημάτων της εστίασης. Πρόκειται για ένα ποσοστό αρκετά υψηλό με δεδομένο ότι το 20% επί του συνόλου των καταστημάτων του κλάδου δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους και ως εκ τούτου δεν μπορούσε με βάση τη νομοθετική ρύθμιση να λειτουργήσει.

Επομένως 3 στα 10 καταστήματα περίπου επέλεξαν να μην ανοίξουν είτε λόγω αδυναμίας, οργανωτικής ή οικονομικής, είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους ήθελαν πρώτα να «ζυγίσουν» την τάση στην αγορά.

Οι θαρραλέοι πάντως δικαιώθηκαν αφού η κοσμοσυρροή χθες σε πιάτσες της πρωτεύουσας αλλά και αλλού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Στην πλατεία στο Μοναστηράκι, στα μαγαζιά στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι, στο Παγκράτι και την πλατεία Βαρναβα, τα καφέ και οι ταβερνες ήταν γεμάτες από κόσμο. Το ίδιο και στα καταστήματα των περισσότερων δήμων της Αττικής.

Την τιμητική τους είχαν χθες εστιατόρια και ταβέρνες στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής καθώς πολλοί συνδύασαν μία βόλτα στη θάλασσα με τον καφέ ή το φαγητό τους. Στο Σούνιο, το Πόρτο Γερμενό, την Ψάθα και τον Ωρωπό η κίνηση ήταν μεγάλη.

Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, όπου τα καταστήματα του κέντρου, της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης και στα Λαδάδικα γέμισαν από κόσμο. Παρομοίως και οι κοντινοί παραθαλάσιοι προορισμοί του νομού, όπως η Ασπροβάλτα, ο Σταυρός και η Μηχανιώνα.

Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτέλεσαν τα περισσότερα εστιατόρια της Χαλκιδικής που περιμένουν να ανοίξουν μετά τις 15 του μήνα όταν και προγραμματίζεται να επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειών.

Σε κάθε περίπτωση κατεγράφη σημαντική κίνηση στα καταστήματα εστίασης σε όλη την Επικράτεια, απ’ την Αλεξανδρούπολη ως τα Χανιά και απ’την Κέρκυρα ως τη Ρόδο. Ακόμα και στα χωριά η επαναφορά των καφενείων ζωντάνεψε και πάλι τις πλατείες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Εργατική Πρωτομαγιά σε δύο… δόσεις: Στάσεις εργασίας σε μετρό και τραμ σήμερα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: