Φαρσοκωμωδία: Ο Χρυσαυγίτης συμμορίτης Λαγός θα παριστάνει τον ευρωβουλευτή από το κελί * Θα πληρώνεται κιόλας

File Photo: Ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός τον περασμένο Μάιο αποχωρεί από το Εφετείο Αθηνών, φρουρούμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Θα το δούμε κι αυτό τελικά. Ο κατάδικος συμμορίτης Γιάννης Λαγός θα παριστάνει τον ευρωβουλευτή μέσα από τις φυλακές Δομοκού και θα λαμβάνει μηνιαία αποζημίωση 7.000 ευρώ.

Αυτή η φαρσοκωμωδία που θα τερματιστεί μόνο όταν εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι με βάση τις τελευταίες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο έχει καταργηθεί και η ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων.

Το σχετικό θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι». Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης ο οποίος συνομίλησε με τους παρουσιαστές για το πώς θα ασκεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής από την φυλακή ο Γιάννης Λαγός.

Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα το δικαστήριο, που στην ιστορική του απόφαση καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή, επέβαλε στον ευρωβουλευτή τη μεγαλύτερη ποινή απ’ όλους τους συγκατηγορουμένους του, 13 χρόνια και οκτώ μήνες.

«Επτά χιλιάδες έντεκα ευρώ θα μπαίνουν κάθε μήνα στο λογαριασμό του καταδικασθέντος για τα εγκλήματα της Χρυσής», δήλωσε ο κ. Μαρακάκης τονίζοντας πως «ο κ. Λαγός, όπως και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής εκλέχθηκαν νομίμως. Το γεγονός ότι θα συνεχίσει να απολαμβάνει των προνομίων, αλλά και της αποζημίωσης του Ευρωβουλευτή προκύπτει από τον νομικό μας πολιτισμό. Μέχρι να καταστεί αμετάκλητη σε Εφετείο και Άρειο Πάγο η δικαστική απόφαση για όσα κατηγορείται, μέχρι τότε θα συνεχίσει θα εισπράττει τα ποσά που αναλογούν».

Εύλογα, λοιπόν, πολλές είναι οι αντιδράσεις για το ότι θα πληρώνεται πλουσιοπάροχα, όντας προφυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού. «Η αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με τον τελευταίο νόμο καταργήθηκε», διευκρίνισε ο γνωστός δικηγόρος στην ερώτηση των δημοσιογράφων πώς είναι αυτό δυνατό να συμβαίνει την στιγμή που το κόμμα που τον εξέλεξε έχει διαλυθεί.

Ο ευρωβουλευτής, που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας μόλις λήξει η προσωρινή απομόνωση στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, θα εκτίσει την ποινή του σε κελί μαζί με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Αναστάσιο Πανταζή.

Παρέμβαση στην εκπομπή για το θέμα έκανε και ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος των Αιγυπτίων Αλλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Από το αποδεικτικό υλικό έχει διαφανεί η σχέση του Λαγού με τον Πανταζή και η σχέση του Λαγού με τα τρία βασικά αδικήματα της δίκης, δηλαδή και με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και με την απόπειρα της δολοφονίας του Αιγύπτιου Ψαρά και με την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Και μάλιστα για τον Αιγύπτιο ψαρά πρέπει να σας πω ότι η ελληνική δικαιοσύνη υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρη στο Λαγό, διότι ενώ το παραπεμπτικό βούλευμα –σε πέντε σημεία- αναφέρει ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε κατόπιν εντολής του Λαγού, ο Λαγός δεν διώχθηκε για ηθική αυτουργία. Και δυστυχώς είναι ένα από τα σημεία που καταδεικνύουν, στο στάδιο της παραπομπής, την ευνοϊκή μεταχείριση του κ. Λαγού»

Αναφορικά για το πώς θα ασκεί τα καθήκοντά του ως Ευρωβουλευτή από την φυλακή ο κ. Παπαδάκης ανέφερε σκωπτικά «αν ο κ. Λαγός ήθελε να δουλέψει για το Ευρωκοινοβούλιο από την Αθήνα γιατί δεν καθόταν από τον Οκτώβριο, αν θέλει τόσο πολύ να δουλέψει για το Ευρωκοινοβούλιο γιατί δεν προσπαθούσε να μείνει στο Βέλγιο που είναι τα κεντρικά, αν θέλει να δουλέψει διαδικτυακά για το Ευρωκοινοβούλιο τι εμποδίζει να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή από τον Δομοκό, με τους κωδικούς».

Παρέμβαση στην εκπομπή για το θέμα έκανε ο Κώστας Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «Ο κ. Λαγός έχει το τεκμήριο της αθωότητας γιατί δεν έχει καταδικασθεί αμετακλήτως. Το κ. Λαγό τον ψήφισαν 131.000 Έλληνες και πρέπει να σέβονται τη λαϊκή γνώμη. Υπάρχει έφεση και θα δούμε το αποτέλεσμα». Όσον αφορά το αίτημα για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου από το κτίριο της Ε.Ε. στη Βασιλίσσης Σοφίας ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, εφόσον ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα θα το ασκήσει».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE

Σύλληψη 75χρονου σάτυρου που αυνανιζόταν σε κοινή θέα έξω από σχολείο στα Άνω Λιόσια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: