Έρευνα της Microsoft για ειδύλλιο Μπιλ Γκέιτς με υπάλληλό του: Στο φόντο και φήμες για σχέσεις με Επστάιν…

File photo: Ο Μπιλ Γκέιτς και η εν διαστάσει πλέον σύζυγός του Μελίντα. EPA/ANDREW GOMBERT *** Local Caption *** 52048820




Για σχέση του δισεκατομμυριούχου και συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς με υπάλληλο της εταιρείας και για διεξαγωγή σχετικής έρευνας που, ωστόσο, έμεινε ημιτελής λογω της παραίτησης του Γκέιτς από το ΔΣ της εταιρίας, κάνει λόγο δημοσίευμα του Bloomberg.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 2019 μια επιστολή ενημέρωνε το ΔΣ της Microsoft για το ειδύλλιο και τότε ήταν που ξεκίνησε η “ενδελεχής έρευνα” με την συνδρομή δικηγορικής φίρμας.

Σύμφωνα με το Bloomberg η σχέση του συνιδρυτή της εταιρείας με εργαζόμενη είχε γίνει πριν από 20 χρόνια και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εντολή διερεύνησης της επιστολής, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft τον Μάρτιο του 2020.

«Η Microsoft παρέλαβε μια επιστολή στο δεύτερο μισό του 2019 στην οποία αναφερόταν ότι ο Μπιλ Γκέιτς είχε μια προσωπικής φύσεως σχέση με εργαζόμενο της εταιρείας το 2000», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Μάλιστα, ανώτερα στελέχη φέρεται να χαρακτήρισαν την εν λόγω σχέση ως ανάρμοστση, ζητώντας την παραίτηση του δισεκατομμυριούχου.

Την σχέση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για κάτι που συνέβη πριν από 20 χρόνια και “τερματίστηκε με φιλικό τρόπο”.  Πάντως ο εκπρόσωπος τόνισε πώς δεν ήταν η σχέση αυτή ο λόγος της παραίτησής του Μπιλ Γκέιτς από την εταιρεία.

«Ο κ. Γκέιτς είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές δράσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες το ζεύγος Γκέιτς ανακοίνωσε το διαζύγιό του έπειτα από 27 χρόνια γάμου.

Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί αλλά πηγή από το περιβάλλον τους ανέφερε στο περιοδικό People ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ήθελαν να περιμένουν μέχρι να ενηλικιωθεί η μικρότερη κόρη τους και στη συνέχεια να ανακοινώσουν το διαζύγιο.

O παράγοντας… Επστάιν

Πολλά δημοσιεύματα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που είδαν το φως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εγείρουν ανησυχίες για τις σχέσεις του Μπιλ Γκέιτς με τον καταδικασθέντα για σεξουαλικά εγκλήματα συμπεριλαμβανομένης της παιδεραστίας  δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Επστάιν.

Οι New York Times είχαν αναφέρει το 2019 ότι ο Γκέιτς είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τον Επστάιν στην κατοικία του δεύτερου, στην Νέα Υόρκη. Ο Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί του δυο μήνες πριν το δημοσίευμα αυτό.

Η εκπρόσωπος του Γκέιτς διέψευσε τα δημοσιεύματα. “Ο χαρακτηρισμός των συναντήσεών του με τον Επστάιν και άλλους για θέματα φιλανθρωπίας είναι ανακριβής”, είπε χαρακτηριστικά. “Οι φήμες και οι υποθέσεις γύρω από το διαζύγιο του Γκέιτς γίνονται ολοένα και πιο παράλογες”.

Παρόλο που οι σχέσεις του Γκέιτς με τον Επστάιν δεν αποτελούσαν μέρος της έρευνας της Microsoft, συζητήθηκαν από κάποια μέλη του ΔΣ, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση του θέματος, αναφέρει το Bloomberg διατηρώντας την ανωνυμία της πηγής του.

 

Πηγή: Bloomberg

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς: Έλαβαν την απόφαση από κοινού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: