Επεισόδιο στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν: Έξι Αρμένιοι στρατιώτες αιχμάλωτοι

FILE PHOTO: Αρμένιοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στη διάρκεια της αιματηρής σύγκρουσης του περασμένου Σεπτεμβρίου. EPA/ARMENIAN DEFENCE MINISTRY




Το Αζερμπαϊτζάν αιχμαλώτισε έξι Αρμένιους στρατιώτες τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανέφεραν τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών.

Το αζερικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τους Αρμένιους στρατιώτες ότι προσπάθησαν να εισέλθουν στο αζερικό έδαφος.

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε πως οι στρατιώτες του πραγματοποιούσαν μηχανολογικές εργασίες στη συνοριακή περιοχή της Γκεγκαρκουνίκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που γειτνιάζει με το Αζερμπαϊτζάν.

  • “Απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να επιστρέψουν οι αιχμαλωτισθέντες στρατιώτες”, ανέφερε το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Η Αρμενία κατηγόρησε νωρίτερα αυτό τον μήνα το Αζερμπαϊτζάν ότι έστειλε στρατεύματα στα σύνορα, κάτι που υπογραμμίζει πόσο εύθραυστη είναι η συμφωνία κατάπαυσης πυρός που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας για να θέσει τέλος σε μάχες έξι εβδομάδων ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον αζερικό στρατό πέρυσι.

Κατά τη σύγκρουση το Μπακού έδιωξε αρμενικές δυνάμεις από τμήματα εδάφους που τελούσαν υπό τον έλεγχό τους από τη δεκαετία του 1990 μέσα και γύρω από την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε προχθές, Τρίτη, τις κατηγορίες της Αρμενίας ότι εξαπέλυσε πυρά πέρα από τα σύνορα εναντίον αρμενικών θέσεων, σε ένα περιστατικό κατά το οποίο ένας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε σύμφωνα με την Αρμενία.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: