Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Πρωτοσέλιδα με εμβολιασμούς, σκάνδαλα και οικονομία

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η απάτη με rapid – test μαϊμού, η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας λόγω εμβολιασμών, τα δύο χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και τα κονδύλια για ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κοντά στην πράσινη γραμμή…

… είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου του Σαββάτου.

Η «Αλήθεια» σε πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο «Κατασχέθηκαν πέραν των 600,000 rapid test, αναφέρεται σε μεγάλη απάτη με τα εκτός προδιαγραφών rapid test. Αλλού γράφει ότι παραδέχτηκε ότι έδωσε εντολή για δολοφονία Σολωμού ο Χασάν Κουντακτζι. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έφυγε η Κερυνιώτισσα και πρώτη βουλεύτρια Ρήνα Κατσελλή.

Ο «Πολίτης» σε πρωτοσέλιδο του θέμα με τίτλο «Εκμηδενίζονται οι δείκτες λόγω εμβολιασμών», γράφει ότι στο 0,1% βρίσκεται το ποσοστό θετικότητας των τεστ την τελευταία εβδομάδα. Αλλού γράφει ότι το 89% των Κυπρίων θεωρεί αναγκαία την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιωθεί η απόδοση της οικονομίας, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Σε άλλο θέμα γράφει ελπίδα για τον τουρισμό είναι πλέον το ψηφιακό «πάσο».

Ο «Φιλελεύθερος» σε πρωτοσέλιδο θέμα του με τίτλο «Το ΓΕΣΥ στέγασε τελικά σχεδόν τους πάντες», αναφέρεται με αριθμούς στο «όραμα που έγινε πραγματικότητα». Αλλού γράφει ότι ανοίγουν οι παιδότοποι αλλά χωρίς παιδικά πάρτι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σκανάρουν όλα τα έγγραφα του παραιτηθέντα Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη.

Η «Χαραυγή» σε πρωτοσέλιδό της θέμα με τίτλο «Rapid test εκτός προδιαγραφών σε κουτιά άλλων εγκεκριμένων, γράφει ότι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 600.000 τεστ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στον αέρα βρίσκονται οι ελπίδες για τουρίστες από τη Βρετανία. Αλλού γράφει ότι ξεκίνησε διαβουλεύσεις για την άτυπη συνάντηση η Τζέιν Χολ Λουτ.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail σε πρωτοσέλιδό της θέμα με τίτλο «Κονδύλια ύψους 700.000 για ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής στη Λευκωσία», γράφει ότι ανακοινώθηκαν χορηγίες σε 18 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που εφάπτονται της Πράσινης Γραμμής από τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Δήμαρχο Λευκωσίας. Αλλού γράφει ότι υπάρχει βελτίωση στους δείκτες του κορωνοϊού, ωστόσο καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αμφισβητείται ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία από τον COVID-19.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Πρωτοσέλιδα με εκλογές και χαλαρώσεις στα μέτρα για τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: