Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Πρωτοσέλιδα με εκλογές και χαλαρώσεις στα μέτρα για τον κορωναϊό

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Η προεκλογική εκστρατεία και τα θέματα στην ατζέντα με τις αντεγκλήσεις των κομμάτων, οι νέες χαλαρώσεις στα μέτρα για COVID, οι εμβολιασμοί και ο θάνατος του πρώην Υπουργού Νίκου Ρολάνδη είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εκλογές-θρίλερ για γερά νεύρα» και γράφει για αγωνία μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με αδυναμία προβλέψεων για τα ποσοστά των κομμάτων. Αλλού αναφέρει ότι η καλή εικόνα έφερε καλά νέα με νέες χαλαρώσεις. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι χάθηκαν εκατοντάδες τόνοι νερού από ζημιά σε αγωγό.

«Παίξανε όλοι τα ρέστα τους, την Κυριακή κάνουν ταμείο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» αναφέροντας ότι πέφτει η αυλαία με πολλές ατάκες και λίγες προτάσεις. Αλλού αναφέρει ότι χαλαρώνουμε με το μυαλό στο AstraZeneca και ότι δυστυχώς οι διαβεβαιώσεις για το εμβόλιο δεν πείθουν. Επίσης αναφέρει σε άλλο θέμα ότι η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στο χάσμα αμοιβών.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Κυνήγι της τελευταίας ψήφου» γράφει στο κύριό του θέμα ότι πέφτει η αυλαία της εκστρατείας με θολό το κομματικό τοπίο. Αλλού αναφέρει ότι δίνεται παράταση στην έρευνα για τον «Αίαντα» καθώς τα μέλη της ερευνητικής διαγνώστηκαν με κορωνοϊό. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι μέτρα θα λάβουν οι εκπαιδευτικοί των βραδινών και απογευματινών προγραμμάτων και τη νέα χρονιά.

«Επί ξυρού ακμής δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι για ενάμιση και πλέον χρόνο έχουν χάσει το 95% του κύκλου εργασιών τους. Αλλού αναφέρεται σε αγώνα δικαίωσης από τους εκπαιδευτικούς των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων. Επίσης η «Χ» προβάλλει την εκδήλωση των ναυαγοσωστών εξαιτίας υποστελέχωσης.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Σωστή η χρονική στιγμή για άνοιγμα» και αναφέρεται στις νέες χαλαρώσεις με τερματισμό των μέτρων στη διακίνηση από τις 10 Ιουνίου. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα του Γιάννη Γιαννάκη και την αναφορά σε “ανθρωποφαγία“. Επίσης προβάλλει τον θάνατο του Νίκου Ρολάνδη και γράφει ότι υπηρέτησε την αλήθεια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» κάτω από τον τίτλο «Ορόσημο και στο βάθος προεδρικές» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι έφτασε η ώρα της πραγματικής αλήθειας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θάνατο του Παντελή Κούρου και στην αγάπη του για το θέατρο και τον πολιτισμό. Σε άλλο ρεπορτάζ φιλοξενεί υποψήφιους βουλευτές και τις απόψεις τους.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Αντεπίθεση λαέ!» και προβάλλει τις θέσεις του ΑΚΕΛ στις εκλογές και λόγους για να ψηφίσει ο λαός το κόμμα. Επίσης αναφέρεται στο Κυπριακό και στους χειρισμούς της Κυβέρνησης. Η «Γ» αλλού προβάλλει το θέμα Γιαννάκη και γράφει για αμείλικτα ερωτήματα.

Το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» με τίτλο «Ελεύθερη Κύπρος ή διζωνική διχοτόμηση» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Αλλού αναφέρεται στις αποκαλύψεις Πεκέρ για τη δολοφονία του Ανταλί το 1996. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις κυπριακές μετοχές και γράφει ότι η πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑΚ δημοσίευσε τα οικονομικών αποτελεσμάτων

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: