Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Προεκλογικές αντιπαραθέσεις και Γάζα στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ-Κυβέρνησης καθώς και οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις των κομμάτων καθώς και οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Επίσης στα πρωτοσέλιδα οι ενδεχόμενες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωναϊό εξαιτίας της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας, καθώς και η επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη στον ΓΓ του ΟΗΕ για συνάντηση με Τατάρ, οι αναπομπές νόμων του Προέδρου Αναστασιάδη για τα άτομα με αναπηρίες και ευάλωτες ομάδες,

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Στήνουν τον Άντρο στον τοίχο», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επιμένει ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών με τους Νίκο Νουρή, Κωνσταντίνο Ιωάννου και Κυριάκο Κούσιο να αντιστρέφουν τα επιχειρήματα και να τον κατηγορούν για μηδενισμό.

Αλλού γράφει πως μπαίνει στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός. Σε άλλο της θέμα γράφει πως είναι έτοιμος για συνάντηση με Τατάρ και Γκουτέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πάει προς κατάργηση το safepass, επεκτείνεται η κυκλοφορία», γράφει στο κύριο της θέμα πως η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας φέρνει νέες χαλαρώσεις.

Σε άλλο θέμα γράφει πως θολή είναι η εικόνα της στήριξης των επιχειρήσεων καθώς υπάρχει διχογνωμία για την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Αλλού, αναφέρεται στον προεκλογικό αγώνα και συγκεκριμένα για τα ανοικτά μέτωπα των κομμάτων.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ζητά συνάντηση με Τατάρ», γράφει στο κύριο του θέμα πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιδιώκει με επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, ξεκαθάρισμα σχετικά με τις τουρκικές προθέσεις πριν από την Σύνοδο της ΕΕ.

Αλλού γράφει ότι παραγωγοί στο Ξυλοφάγου μοίραζαν δωρεάν στους περαστικούς σακιά με πατάτες. Σε άλλο του θέμα γράφει πως τον Οκτώβριο αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι πρώτες κάμερες της τροχαίας στους δρόμους.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Κυβέρνηση-ΔΗΣΥ προκαλούν εργαζόμενους και άτομα με αναπηρίες», γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέπεμψε τις προτάσεις υπέρ των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και των ατόμων με αναπηρίες.

Αλλού, γράφει πως η Κυβέρνηση οδήγησε σε απονεύρωση τον δημόσιο τομέα υγείας. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για στήριξη των εργαζομένων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα της με τίτλο «Τανκς και στρατεύματα στα σύνορα της Γάζας», γράφει για την κρίση στην Γάζα ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραήλ και την ένταση που κλιμακώνεται με πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές.

Αλλού γράφει πως η εμβολιαστική Πύλη αλλάζει έτσι ώστε να επιτρέπεται σε όλο τον πληθυσμό να κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην υπογραφή χθες του συμβολαίου για μέρος του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς ύψους €86,8 εκατ.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Αντίσταση λαέ! Επίθεση εκτός ορίων εναντίον του ΑΚΕΛ», γράφει στο κύριο της θέμα πως επιχειρείται από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ μια επίθεση εναντίον του ΑΚΕΛ καθώς βλέπει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Αλλού γράφει πως προκύπτουν θεσμικά αδιέξοδα σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει για αλχημείες αντί μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» με τίτλο «Οι Αλήθειες πίσω από τις διακηρύξεις» επιχειρεί να αναλύσει εν συντομία τα βασικά κόμματα, επιδιώκοντας να διεισδύσει στην πραγματικότητα, την οποία, σύμφωνα με το Ποντίκι, πολλά κόμματα θέλουν να κρύβουν στην προσπάθεια για άγρα ψήφων.

Αλλού, γράφει πως στις ΗΠΑ επεκτάθηκε στους έφηβους 12-15 η άδεια επείγουσας χρήσης εμβολίου Pfizer/BioNTech. Αλλού, το ποιητικό έργο του Βάσου Λυσσαρίδη παρουσιάζει και αναλύει η Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πρεμιέρα Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο Omega: Η grandmother υποδέχεται τον Σπύρο Παπαδόπουλο, χωρίς όρια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: