Επέστρεψε στη Γη η διαστημική κάψουλα της SpaceX, με τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [Photo]

Φωτογραφία που διατέθηκε από τη NASA δείχνει τους τέσσερις αστροναύτεςr λίγο μετά την προσγείωση της διαστημικής κάψουλας της SpaceX, στα ανοιχτά της Φλόριντα. EPA, BILL INGALLS, NASA ,HANDOUT MANDATORY, μέσω ΚΥΠΕ
Η διαστημική κάψουλα της SpaceX, που μετέφερε στη Γη τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), προσθαλασσώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ανοιχτά της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Nasa.

Η διαστημική κάψουλα μετέφερε στη Γη τους αστροναύτες του ISS, μετά την αποστολή τους για περισσότερες από 160 ημέρες στο διάστημα.

Το πλήρωμα, που απαρτίζεται από τρεις Αμερικανούς και έναν Ιάπωνα, δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Φωτογραφία που διατέθηκε από τη NASA δείχνει ομάδες υποστήριξης νa εργάζονται γύρω από το SpaceX λίγο μετά την προσγείωσή του. EPA, BILL INGALLS, NASA ,HANDOUT MANDATORY, μέσω ΚΥΠΕ

Η διαστημική κάψουλα προσθαλασσώθηκε στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Πάναμα Σίτι, στην Φλόριντα, έπειτα από πτήση εξίμισι ωρών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Nasa.

Οι Αμερικανοί Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και ο Ιάπωνας Σοίτσι Νογκούτσι ήταν τον Νοέμβριο οι πρώτοι αστροναύτες “επιχειρησιακής” αποστολής που μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ, η οποία καθιερώθηκε ως απαραίτητος εταίρος της Nasa.

Επτά αστροναύτες παραμένουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Νέα πτήση από το θαύμα της μηχανικής στον Άρη: Το «Ingenuity» αιωρήθηκε επί 40 δευτερόλεπτα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: