Ένας στους τέσσερις στην Κύπρο είναι υπερτασικός: Ένας στους τρεις δεν το γνωρίζει

Η αφίσα της εκστρατείας διαφώτισης των πολιτών για την υπέρταση.ΚΥΠΕ




Το 25% του πληθυσμού στην Κύπρο πάσχει από υπέρταση, δηλαδή 1 στους 4 είναι υπερτασικός, ενώ το ποσοστό αυξάνεται σε άτομα άνω των 60 ετών, καθώς 1 στους 2 παρουσιάζει υψηλή αρτηριακή πίεση.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ένας στους τρεις δεν το γνωρίζει, με αποτέλεσμα να μη ρυθμίζει την πίεση του.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου και η Κυπριακή Εταιρεία Υπέρτασης διοργανώνουν εκστρατεία διαφώτισης με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της υπέρτασης.

Διαδίδοντας το μήνυμα «Μέτρησε την πίεσή σου, Ρύθμισε την, Ζήσε περισσότερο» η εκστρατεία θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 23 Μαΐου και θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με διαφωτιστικά φιλμάκια για την υπέρταση, επιστημονικά άρθρα και ενημερωτικά Δελτία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και στοχευμένες αναρτήσεις στη σελίδα της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η υπέρταση προσλαμβάνει διαστάσεις πανδημίας, καθώς περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο αυτή, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καθιστική ζωή, την απουσία σωματικής άσκησης, την ανθυγιεινή διατροφή, την παχυσαρκία, το στρες και το κάπνισμα.

Στη διάρκεια της Εκστρατείας Διαφώτισης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από διακεκριμένους καρδιολόγους για τις σοβαρές παθολογικές επιπλοκές που προκαλεί η υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης της.

Χορηγός των Εκδηλώσεων Διαφώτισης, είναι και φέτος η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie, η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης ανέλαβε τη στήριξη της προσπάθειας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τις σοβαρές παθολογικές επιπλοκές που προκαλεί η υψηλή αρτηριακή πίεση, αποδεικνύοντας έμπρακτα για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον της για την προστασία του υπέρτατου αγαθού, της υγείας.
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Στις Βρυξέλλες ο Προδρόμου: Για τη σύνοδο υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: