Ένα άγριο θηρίο, που δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη: Ο σουλτάνος της Άγκυρας είναι αδίστακτος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί για τον δήθεν …πόλεμο εναντίον του Ισλαμ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δάκτυλο της Άγκυρας βλέπουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις επιθετικές δραστηριότητες της Χαμάς από το προπύργιο της, στη Λωρίδα της Γάζας, προς το Ισραήλ. Ο νεοθωμανός σουλτάνος πριν από λίγο καιρό είχε υποδεχθεί την ηγεσία της Χαμάς στο σεράι του και τους είχε παράσχει φιλοξενία, ισάξια πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών.

Παράλληλα είχε δώσει στην ηγεσία της Χαμάς τουρκικά διαβατήρια και πρόσφατα ο ίδιος ο Ερντογάν είχε δεχθεί τον ταμεία της Χαμάς. Αυτές οι ενέργειες του εθνικιστή-ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας οδηγούν σε βάσιμες υποψίες, ότι ο ίδιος είναι χρηματοδότης της Χαμάς και ο υποκινητής των νέων ταραχών στη Γάζα.

Ο εναγκαλισμός της Χαμάς από τον Ερντογάν έχει φέρει σε έντονη διάσταση την οργάνωση της Γάζας με την Παλαιστινιακή Αρχή υπό τον Αμπάς, που εδρεύει στην Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Με αυτή την έννοια ο Ερντογάν λειτουργεί διασπαστικά μια και δεν μιλάει με την αναγνωρισμένη διεθνώς Αρχή των Παλαιστινίων, αλλά με μια οργάνωση, που πολλές χώρες της Δύσης χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.

  • Όπως γίνεται φανερό κάνει μια προσπάθεια να εργαλειοποιήσει την αναταραχή στην Μέση Ανατολή και να εμφανιστεί ως ο προστάτης των απανταχού της γης μουσουλμάνων, αδιαφορώντας από τον πόνο, το αίμα και την οδύνη που προκαλούν αυτές οι εχθροπραξίες.

Ο αντιφατικός Τ. Ερντογάν μίλησε για ασέβεια του Ισραήλ, που δεν σέβεται τα ιερά εδάφη της Ιερουσαλήμ. Δάσκαλε που δίδασκες που λένε, μια και ο ίδιος δεν σεβάστηκε το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την Αγία Σοφία,που μετέτρεψε σε τζαμί.

Η βαρβαρότητα που εκφράζεται μέσω της θρησκείας γίνεται φανερή από τον επικεφαλής των Θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας που εμφανίστηκε προχθές για δεύτερη φορά στην Αγία Σοφία με την χατζάρα ανά χείρας. Με την ενέργεια τους αυτή οι Τούρκοι επιδιώκουν να τονίσουν, ότι ο ναός αυτός κατακτήθηκε το 1453 με το σπαθί του Μωάμεθ του Πορθητή.

Αυτή την επεκτατική δραστηριότητα της Τουρκίας δυστυχώς αρνούνται να δουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, που επιμένουν να κανακεύουν τον Σουλτάνο της που δημιουργεί καθημερινά αναταραχές, τόσο στην περιοχή της Μεσογείου όσο και στην Ασία.

Κατάπιαν αμάσητη την εισβολή στη Συρία, τα πηγαν’ έλα ερευνητικών, γεωτρύπανων και πολεμικών πλοίων στην Α. Μεσόγειο, το άνοιγμα των Βαρωσίων, τους βομβαρδισμούς στις κουρδικές περιοχές του Β. Ιράκ, την εμπλοκή της στον εμφύλιο της Λιβύης, που απέδωσε ως χειροπιαστό κέρδος το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και τέλος τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όμως το σχέδιο αναταραχής στη Μέση Ανατολή, που όλα δείχνουν ότι πίσω από αυτό εμπλέκεται ο Ερντογάν, με προφανή στόχο να εξαναγκάσει Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ να προστρέξουν υπό την ηγεσία του εναντίον του Ισραήλ, φαίνεται να μην του βγαίνει.

Το όνειρό του να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου θα μείνει, όπως όλα δείχνουν, όνειρο απατηλό. Δεν είναι τυχαίο, ότι ταυτόχρονα με την επίθεση εναντίον του Ισραήλ, εξαπέλυσε νέες απειλητικές δηλώσεις στις χώρες της Ε.Ε., αναφέροντας ότι η Ευρώπη, έχει μετατραπεί σε ανοιχτή φυλακή για τα 35 εκατομμύρια μουσουλμάνων, που ζουν σε αυτές τις χώρες.

  • Ταυτόχρονα απείλησε τον Ε. Μακρόν με γκιλοτίνα, αν περάσει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για τους τζιχαντιστές, που κάνουν κάθε λίγο και λιγάκι στην Γαλλία επιθέσεις ,στο όνομα του Αλλάχ, δολοφονώντας ανθρώπους που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία επιχειρεί να παίξει ταυτόχρονα σε πολλά ταμπλό. Να συνεργάζεται στρατιωτικά και με την Ρωσία και με την Δύση. Και ταυτόχρονα με τους απανταχού μουσουλμάνους εναντίον του Ισραήλ. Ισχυρίζεται ότι θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε. την ώρα που αυθαίρετα φυλακίζει όποιον δεν υποτάσσεται στις προσταγές του αφέντη του Λευκού Παλατιού.

Δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ζητάει επιμόνως από την Ε.Ε. να εγκαταλείψει την Ελλάδα, έρμαιο στις ορέξεις του. Αυτό δείχνει ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων αρχών και αξιών, που έχουν συνομολογήσει ελεύθερα, όλα τα κράτη – μέλη της.

Είναι προφανές, ότι ο χιτλερίσκος της Μεσογείου διψάει για αίμα και ψάχνει παντού να το βρει και να προκαλέσει την αφθονη ροή του. Αντίθετα οι Ευρωπαίοι που έστησαν την Ενωμένη Ευρώπη στα ερείπια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να εμποδίσουν στο μέλλον νέες εκατόμβες θυμάτων στην Γηραιά Ήπειρο.

Μόνο αν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί κατανοήσουν ευρύτερο το πρόβλημα της Τουρκίας, που δεν είναι μόνο ο Ερντογάν, μπορούν να τον αντιμετωπίσουν από κοινού ως άγριο θηρίο, που δεν ενδιαφέρεται για την ειρηνική συμβίωση, που επιβάλλει η σύγχρονη εποχή.

Ο ανατολίτης και η νοοτροπία που τον ακολουθεί, απ ότι φαίνεται δεσπόζει στην σημερινή Τουρκία. Μια νοοτροπία που δεν είναι συμβατή με τον δυτικό τρόπο ζωής…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των πολιτικών: Η σύγχυση περί προοδευτικών και συντηρητικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: