«Ελεύθεροι» οι Τσέχοι: Βγήκαν για ψώνια στα εμπορικά καταστήματα για πρώτη φορά το 2021

Οι γυναίκες μεταφέρουν τσάντες με ψώνια καθώς φεύγουν από ένα κατάστημα ρούχων την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των καταστημάτων λιανικής, στην Πράγα της Τσεχίας, στις 10 Μαΐου 2021. EPA, MARTIN DIVISEK




Τα καταστήματα στην Τσεχία άνοιξαν σήμερα για πρώτη φορά το 2021, καθώς η χώρα χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς κατά της Covid-19.

Την ίδια ώρα, στα εστιατόρια θα επιτραπεί να ανοίξουν τους εξωτερικούς χώρους τους στις 17 Μαΐου, για πρώτη φορά φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας Κάρελ Χάβλιτσεκ.

Για πολλούς καταναλωτές ήταν μια ευχάριστη ευκαιρία να ξαναδοκιμάσουν παπούτσια και ρούχα ξανά παρά να βασιστούν στο διαδικτυακό εμπόριο, το οποίο βέβαια βοήθησε τους εμπόρους να επιβιώσουν εν μέσω των περιορισμών του λοκντάουν που εφαρμόζονταν από τον Οκτώβριο.

«Σίγουρα θα αγοράσω τα πρώτα πράγματα για το καλοκαίρι», είπε η Βέρα Λαζάκοβα, που πήγε για ψώνια σε ένα εμπορικό κέντρο της Πράγας.

Τα μη αναγκαία καταστήματα λιανικής είχαν ανοίξει για λίγο, για κάποιες εβδομάδες, τον Δεκέμβριο, προτού καταγραφεί αύξηση στις μολύνσεις, η οποία οδήγησε στην επιβολή αυστηρότερων περιορισμών.

Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πληγεί σφόδρα από τον κορονοϊό, μαζί με άλλες στην κεντρική Ευρώπη, μια περιοχή όπου το πρώτο κύμα της πανδημίας, πριν από έναν χρόνο, ήταν σχετικά μικρής έκτασης.

Τα ημερήσια κρούσματα Covid-19 έχουν υποχωρήσει τον τελευταίο μήνα, οι νοσηλείες βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο και οι εμβολιασμοί καταγράφουν ανοδική πορεία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πράγα, Τσεχία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ: Ρουκέτες και απειλές της Χαμάς – Ο ισραηλινός στρατός σε συναγερμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: