Εκρηκτική ζήτηση από 40άρηδες για εμβόλιο: Εκλεισαν θέση 100.000 μέσα σε 24 ώρες

Πολίτες περιμένουν σε ουρά για να εισέλθουν στο Εμβολιαστικό Κέντρο τοτ Ελληνικού προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του covid 19, Σάββατο 8 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Χθες, Παρασκευή, τόσο η Βάνα Παπαευαγγέλου όσο και ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας χτύπησαν ένα καμπανάκι για τις ηλικίες 20 – 40 γνωστοποιώντας ότι δύο στα τρία νέα κρούσματα προέρχονται πλέον από αυτή την ηλικία.

Σήμερα οι 40ρηδες φάνηκε να «απαντούν» όχι στους καθηγητές, αλλά στον ιό: Μέσα σε ένα 24ωρο, από Παρασκευή έως σήμερα, 100.000 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40 – 44 έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, μετά την επίσκεψή του στο κέντρο υγείας της πόλης.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί μέσα σε μία μέρα, δηλαδή από χθες Παρασκευή μέχρι και σήμερα Σάββατο, ενεγράφησαν και έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας, για τις ηλικίες από 40 έως 44 ετών», τόνισε  μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Και προσέθεσε ότι «το γεγονός αυτό δείχνει την τεράστια βούληση και το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους τους Έλληνες, κάθε ηλικίας, να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν».

Αναφερόμενος στους υγειονομικούς, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι «μετά την επίσκεψή μας στο κέντρο υγείας της Καλαμάτας είναι εμφανές ότι οι υγειονομικοί μας δουλεύουν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό, δηλαδή με έναν τέτοιο τρόπο που εγώ θέλω να λειτουργεί το δημόσιο σε σχέση με τους πολίτες».

Μάλιστα, όπως επισήμανε, «πλέον είναι παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο εμβολιάζουμε σε όλη τη χώρα, για το πώς πρέπει να υπάρχουν και να νοούνται οι σχέσεις μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του πολίτη στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και ειδικά στην περίπτωσή μας, στην παροχή των υπηρεσιών υγείας».

Ο ιός στοχεύει πιο χαμηλά

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου εξήγησε πως από τις νέες μολύνσεις, το 1/3 αφορούν σε νεαρά άτομα ηλικίας από 20 έως 40 ετών.

Εκπληξη η διάθεση των νέων

Η κ. Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε πάντως «έκπληξη», όπως είπε, τη διάθεση των νέων για εμβολιασμό, τονίζοντας ωστόσο ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε καθώς ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. «Οι νέοι θα πρέπει να δείξουν ακόμα λίγο υπομονή για εμάς τους μεγαλύτερους, ιδιαίτερα οι νέοι με αυξημένη κινητικότητα να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έκκληση στις νεότερες ηλικιακές ομάδες απηύθυνε και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης: «Σημασία έχει να περιοριστεί η επέκταση της επιδημίας στους νέους», είπε και εξήγησε: «Αυτό μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή τους στους εμβολιασμούς και τα self-test, τη σωστή χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εργασίας και με το να φροντίσουν οι κοινωνικές συναντήσεις να γίνονται σε μικρό κοινωνικό κύκλο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Το mega εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου επισκέφθηκε ο Χαρδαλιάς: Διαθέτει 24 εμβολιαστικές γραμμές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: