Έκκληση πολιτικών προς την ιταλική ομογένεια: Ελάτε για διακοπές στην πατρίδα

File Photo Ο τουρισμός αποτελεί “βαριά” βιομηχανία στην Ιταλία. στην φωτογραφία το Κολοσέουμ στη Ρώμη EPA/MASSIMO PERCOSSI μέσω ΚΥΠΕ




Ο τουρισμός παραμένει κύριας σημασίας στοίχημα και για την Ιταλία. Ο Ματέο Σαλβίνι δεν έχει καμία αμφιβολία: οι ιταλοί πρέπει να πάνε διακοπές εντός εθνικών συνόρων.

«Απευθύνω έκκληση σε όσους  ζουν στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Φέτος, πρέπει να διαλέξουμε τα θέρετρα της Ιταλίας». Σύμφωνα με τον γραμματέα της Λέγκα, πρόκειται για μια επιλογή «εθνικής υπερηφάνειας», διότι «ο τουρισμός είναι ένας από τους στυλοβάτες την οικονομικής ανάκαμψης». Οι διακοπές μετατρέπονται, δηλαδή, σε κύριο πεδίο πολιτικής προπαγάνδας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι ξένοι πολίτες ιταλικής καταγωγής, σε όλο τον κόσμο, ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια. Οι δε απόδημοι με ιταλικό διαβατήριο, είναι 5,5 εκατομμύρια. Υπάρχει, δηλαδή, μεγάλη δυνατότητα επηρεασμού. Παρόμοια έκκληση με τον Σαλβίνι, σε διαφορετικούς τόνους, έχει κάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.  Και οι ιταλοί, δείχνουν να ανταποκρίνονται.

Προτιμούν πατρίδα…

Μέχρι τώρα, έχουν κάνει κράτηση για τις διακοπές τους, 5,5 εκατομμύρια πολίτες. Το 85% έχει επιλέξει να μείνει την Σικελία, την Σαρδηνία, την Τοσκάνη και τις υπόλοιπες περιοχές με αξιοθέατα, ακρογιαλιές και  ορεινή θέα που προσφέρει η χώρα τους. Για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, μάλιστα, πολλοί περιφερειάρχες, όπως στο Βένετο, υπόσχονται όσοι τουρίστες το επιθυμούν, θα μπορούν να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού και στις διακοπές τους.

Μόνον το 15%, προς το παρόν,  προτιμά το εξωτερικό. Οι νέοι, ως συνήθως θέλουν να γνωρίζουν νέες περιοχές, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και το 18%, απάντησε ότι θα βγει εκτός εθνικών συνόρων.

Υπάρχουν, πάντως , ακόμη κάποια περιθώρια αισιοδοξίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Sole 24 Ore, της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, συνολικά, στο τέλος  θα αποφασίσουν να ξεκουραστούν σε κάποιο θέρετρο,  26 εκατομμύρια Ιταλοί. Ελλάδα, Ισπανία και Κροατία είναι ήδη στην κορυφή των προτιμήσεων όσων θα πάνε στο εξωτερικό. Και είναι σαφές ότι οι κρατήσεις, μέχρι τον Αύγουστο, πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά.

Mε πληροφορίες από DW, Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα: Iστορικό χαμηλό έναντι δολαρίου και ευρώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: