Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η σπαρακτική σκηνή που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί μπαίνοντας στο σπίτι

Αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι όπου μια 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε δολοφονημένη, μέσα στη μεζονέτα που διέμενε στα Γλυκά Νερά, ενώ δίπλα βρισκόταν δεμένος σε μια καρέκλα ο σύζυγός της, Τρίτη 11 Μαΐου 2021. Στο σπίτι βρισκόταν και το ενός έτους μωρό τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Τις τραγικές σκηνές που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί μπαίνοντας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και μετέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι ένας από τους αστυνομικούς που εισήλθαν στον τόπο του ειδεχθούς εγκλήματος είδε τον σύζυγο δεμένος και δίπλα του νεκρή η γυναίκα του.

Την ίδια στιγμή, το μωρό δεν έκλαιγε, αλλά καθόταν δίπλα στην νεκρή μητέρα του και την σκουντούσε.

Για τον πατέρα ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι σε κάποια χρονικά σημεία έχανε τις αισθήσεις του.

«Πιθανόν η μητέρα να είδε χαρακτηριστικά των δραστών», και γι΄ αυτό την σκότωσαν, δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης και πρόσθεσε: «θεωρώ αδύνατον να μην έχει βρεθεί DNA των δραστών, ήταν εκεί 30 λεπτά, δεν γίνεται να ήταν αποστειρωμένοι».

Δεν γνώριζαν για λεφτά

Όσον αφορά στην πορεία των ερευνών ωστόσο πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρουν ότι «δεν προκύπτει ότι οι δράστες γνώριζαν ότι στο σπίτι της οικογένειας υπήρχε κρυμμένο σημαντικό χρηματικό ποσό».

Φαίνεται δηλαδή πιθανότερο ότι κάποιες ώρες ή και μέρες πριν από τη ληστεία οι δράστες κατόπτευσαν τα σπίτια της περιοχής και επέλεξαν το συγκεκριμένο θεωρώντας ότι εκεί θα έβρισκαν χρήματα και αντικείμενα αξίας».

Χθες, στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν επήλθε από ασφυξία που της προκάλεσαν οι ληστές – δολοφόνοι.

Πιθανολογείται ότι οι δράστες στην προσπάθειά τους να την κάνουν να σταματήσει να φωνάζει της έφραξαν το στόμα και τη μύτη με ύφασμα – πιθανόν την μπλούζα της.

Εμειναν μισή ώρα μετά το θάνατό της

Σε νέα κατάθεση που έδωσε στις Αρχές χθες Τετάρτη ο σύζυγος, είπε ότι οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι γύρω στις 05:30 και αφού έδεσαν πρώτα τον ίδιο, έδεσαν και την 20χρονη σύζυγό του.

Από τη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τη σύζυγό του, εκτίμησε ότι πέρασε ακόμη μισή ώρα μέχρι να φύγουν οι δράστες. Όταν κατάλαβε ότι διέφυγαν χρειάστηκε ακόμα μισή ώρα μέχρι να πιάσει το κινητό του και να το ενεργοποιήσει.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προέβησαν σε αναπαράσταση, παρουσία του 32χρονου, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για το modus operandi των δραστών, καθώς και για τον τρόπο που ο 32χρονος επικοινώνησε με την αστυνομία.

Παράλληλα, τα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας εξετάζουν μια λίστα σεσημασμένων που σχετίζονται με ληστείες. Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι πως πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς.

Παράλληλα με την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών την υπόθεση ερευνά και το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. Υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες ληστές που έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης στη χώρα και έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχης αγριότητας ληστείες στο παρελθόν, όπως αυτή σε σπίτι στο Χαλάνδρι, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από ANT1, Καθημερινή, ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ελεύθερα οι μετακινήσεις εκτός νομού: Ανοίγουν τουρισμός, σινεμά, συναυλίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: