Έφτασε η ώρα για αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας: Ας ξεκινήσουν οι προσπάθειες με στόχο την 19η Μαϊου 2022…

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων καταθέτουν στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής Μνημοσύνης στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο πενθούν. Είναι μαύρη η μέρα. Ο όπου γης Ελληνισμός τιμά τους νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας, την 19η Μαϊου κάθε έτους.

Οι τιμές είναι καλές διότι βοηθούν στη θύμηση. Αλλά, έφτασε η μεγάλη στιγμή για να διεξαχθεί μία παγκόσμια εκστρατεία αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μερικοί θα γελάσουν…

Οι γνωστοί εθνομηδενιστές μπορεί και να μιλήσουν για «εθνικιστικό παροξυσμό». Τα μέλη της ελληνικής ελίτ μπορεί να στενοχωρηθούν διότι θα ..ενοχληθεί η Τουρκία! Αλλά, η αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας είναι χρέος και υποχρέωση.

Οι Πόντιοι αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Είναι εργατικοί και φιλοπάτριδες. Πόντιους συναντούμε σε όλα τα μέρη του κόσμου.

  • Στην Αμερική, απ’ όπου θα πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθεια ζουν και δημιουργούν μερικές χιλιάδες Πόντιοι. Μεγάλωσαν τα παιδιά τους, όπως και οι Αρμένιοι: Περνώντας από γενιά σε γενιά τις μνήμες και τις θύμησες για τους προγόνους τους που δολοφονήθηκαν από τις ορδές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι ομογενείς ακτιβιστές βοήθησαν όσο κανείς άλλος τους Αμερικανο-Αρμένιους να κερδίσουν την αναγνώριση. Χιλιάδες ομογενείς στάθηκαν δίπλα τους με ότι μέσα διέθεταν.

Οπότε τώρα είναι η σειρά των Αρμενίων να μας βοηθήσουν σε τούτη τη σημαντική προσπάθεια, που πρέπει να ξεκινήσουν οι Πόντιοι με την υποστήριξη όλων μας: της Ελλάδας, της Ομογένειας και των συμμάχων μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και την Ευρώπη.

Οι Έλληνες συνηθίζουμε να ξεχνούμε. Και να θυμόμαστε μόνο όταν κοντεύουν οι επέτειοι. Ενώ, για παράδειγμα, οι Αρμένιοι, την προσπάθεια των οποίων μερικοί ζήσαμε από τη δεκαετία του ’80, δεν ξέχασαν. Μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά μία άνευ προηγουμένου αποφασιστικότητα για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία. Και το πέτυχαν.

Πολλές χώρες, ανάμεσα τους και η αμερικανική κυβέρνηση έχουν αναγνωρίσει τις τουρκικές ευθύνες για το μεγάλο έγκλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η ίδια Αυτοκρατορία διέπραξε και τη Γενοκτονία των Ποντίων. Οι αριθμοί των νεκρών δεν είναι οι ίδιοι, αλλά το έγκλημα δεν έχει καμία απολύτως διαφορά.

  • Τον αγώνα των Αρμενίων ενίσχυσαν οι πλούσιοι συμπατριώτες τους σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι Πόντιοι επιχειρηματίες. Μπορούν. Στάθηκαν δίπλα τους Αρμένιους εθνικές ομάδες στην Αμερική, όπως οι ομογενείς μας. Βοήθεια πρόσφεραν και στελέχη του Εβραϊκού Λόμπι.

Ας το επαναλάβουμε: Εάν ξεκινήσει μία σοβαρή προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, θα είναι η σειρά των Αρμενίων να μας βοηθήσουν. Και θα το πράξουν διότι έχουν και υποχρέωση και καθήκον.

Η προσπάθεια αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν είναι εκδικητική πράξη. Πρόκειται για χρέος και υποχρέωση των Ποντίων -και όλων μας- σε όσους χάθηκαν τόσο άδικα και με τόσο σκληρό τρόπο.

Οι φίλοι μας οι Πόντιοι της Αμερικής, έκαναν στο παρελθόν κάποιες κινήσεις για το θέμα αυτό. Αλλά δεν προχώρησαν μέχρι το τέλος. Δεν γνωρίζω ποιοι τους αποθάρρυναν. Αλλά δεν έπρεπε να σταματήσουν. Το οφείλουν στους προγόνους τους. Οπότε, ας σηκώσουν τα μανίκια και ας δουλέψουν.

Τα στελέχη του «Ελληνικού Λόμπι», που εσχάτως την έχουν δει …δημοσιογράφοι και αναλυτές, ας ασχοληθούν με το σοβαρό αυτό. Ξεράθηκαν οι δάφνες από τη μεγάλη νίκη της επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για τους S-400 και την ακύρωση της παραγγελίας των μαχητικών F-35. Οι αγώνες για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πρέπει να είναι καθημερινοί…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το λάθος του “Ελληνικού Λόμπι” αναφορικά με την Κύπρο είναι μεγάλο. Ζητούν από βουλευτές και γερουσιαστές να υποστηρίζουν την φιλοτουρκική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Επειδή τάχατες το απαιτεί η Λευκωσία. Αλλά έχω ένα ερώτημα: Δεν καταλαβαίνουν ότι εξυπηρετούν την κατοχική δύναμη; 

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τραβά το σχοινί διότι στην πραγματικότητα θέλει να το σπάσει: Ο Ερντογάν βρίζει ασύστολα και τον Μπάιντεν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: