Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα [video]

File photo: Άποψη του Ιερού Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. EPA, ABIR SULTAN
Η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός ολοκληρώθηκε στο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, καθώς το Άγιο Φως λάμπρυνε για ακόμη μία χρονιά, τον Πανάγιο Τάφο.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος ΙΙΙ, άναψε τις λαμπάδες με το Άγιο Φως και στη συνέχεια, μετέδωσε το Άγιο Φως στους Ορθόδοξους πιστούς και κληρικούς των άλλων θρησκευτικών δογμάτων εντός του Ναού της Αναστάσεως, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, θεωρείται θαυματουργική για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ενώ το Άγιο Φως θα μεταφερθεί αεροπορικώς στις ορθόδοξες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, αλλά και της Κύπρου.

Ήδη ώρες πριν πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το ναό αναμένοντας το θαύμα  του Αγίου Φωτός,  σε μια μεγάλη κοσμοσυρροή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ισραήλ έχει καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στην τελετή την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως.

Ο υφυπουργός θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18:30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Με ευλάβεια αλλά χωρίς τιμές φθάνει το απόγευμα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: