Δεν αναστέλλουμε το πρωτάθλημα Super League 2, λέει ο Χαρδαλιάς: Στον εισαγγελέα οι παραβιάσεις των μέτρων

File photo: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Δεν θα εισηγηθεί, τελικά, την αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League 2, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά να τονίζει πως το ζήτημα παραβίασης των μέτρων κατά του κορωναϊού έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα και την ΕΑΔ.

  •  Χθες ο κ. Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να τιμωρηθούν οι ομάδες που παραβιάζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο και είχε προαναγγείλει διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επισημαίνει πως ” η αυστηροποίηση των όρων των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων της Super League 2, καθώς και η θέσπιση επιτέλους συγκεκριμένου πλαισίου κυρώσεων για όσους τα παραβαίνουν, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Super League 2 και αποτελούν θέματα προς απόφαση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της, αποδεικνύουν το βάσιμο της ανησυχίας μας για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες με τη μετακίνηση αποστολής συγκεκριμένης ομάδας, με προφανή κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία”.

“Τα αντανακλαστικά της Super League 2, έστω και καθυστερημένα, έρχονται να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που είχαν εισηγηθεί και είχαν γίνει αποδεκτά από την Επιτροπή Επιδημιολόγων. Ως εκ τούτου, με δεδομένη την ανάληψη τόσο της ευθύνης όσο και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τη Super League 2, και βέβαια παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, με αποκλειστικό εκ μέρους μας κριτήριο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ σήμερα από την εισήγηση για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Αυτό, όμως, που προτίθεμαι, άμεσα, να πράξω είναι η κατάθεση, σήμερα μάλιστα, ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ διερεύνησης τυχόν αξιόποινων πράξεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς και διοικητική αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με την Δημόσια Υγεία ουδείς θα παίζει και σεβόμενοι την εδώ και μήνες υπομονή, επιμονή και θυσίες του ελληνικού λαού, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και να ανεχθούμε οποιαδήποτε παράλειψη ή δικαιολογία. Σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πράττουμε τα δέοντα, πάντοτε”.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδας Λεουτσάκος έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά», όπου υπήρξε παραβίασή τους και προανήγγειλε την αυστηροποίηση των ποινών και του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ώστε να ηρεμήσει την κατάσταση.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Σέντρα σε 30 μέρες στο EURO, αλλά οι φίλαθλοι αγνοούν που και αν θα μπορούν να ταξιδέψουν


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: