Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Τελειώνετε, περιμένω αποκλιμάκωση μέσα στη μέρα!

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. EPA/TASOS KATOPODIS / POOL




Την τέταρτη τηλεφωνική τους συνομιλία είχαν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στον Νετανιάχου πως αναμένει να δει «σημαντική αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Γάζα μέσα στην ημέρα».

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβίβασε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου την προσδοκία του για σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα, στο δρόμο για την εκεχειρία» προσθέτει η ανακοίνωση.

Σειρήνες στο Ισραήλ – Ρουκέτες από τον Λίβανο

Σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι σειρήνες ακούστηκαν στη Γαλιλαία, ανατολικά της παραλιακής πόλης της Χάιφας, σύμφωνα με τον στρατό.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ακατάλληπτες κορώνες Ερντογάν: Δεν κάνει πίσω για Γάζα, ψεύδη για τη σφαγή των Ποντίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: