Απαλλαγή ενοικίου πληττόμενων επιχειρήσεων και για Μάιο 2021: Τροπολογία στη Βουλή

File photo: Εργαζόμενοι προετοιμάζουν κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας , Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 ενόψει της επαναλειτουργίας λιανεμπορίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Απαλλάσσονται και για τον μήνα Μάιο 2021 από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου -ίσχυε από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο- οι πληττόμενες από την πανδημία του κορωναϊού επιχειρήσεις, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο σχετικά με την κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζονται ακόμα θέματα σχετικά με τα Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων τα οποία είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα:

Ειδικότερα:

-Επικαιροποιείται η περίπτωση χρηματιστηριακών συναλλαγών που διακανονίζονται εκτός ΚΑΤ.

– Προσδιορίζονται εκ νέου τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που φέρουν την υποχρέωση καταβολής και απόδοσης του φόρου επί των πωλήσεων εισηγμένων μετοχών.

– Ορίζονται κατά περίπτωση οι κυρώσεις, πρόστιμα, τόκοι, βεβαιώσεις του οφειλόμενου φόρου πώλησης κ.λπ., για τη μη υποβολή, την εκπρόθεσμη ή την ανακριβή υποβολή των δηλώσεων καταβολής και απόδοσης του εν λόγω φόρου.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια τροπολογία:

– Παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου 2021, από 9 Μαΐου που ίσχυε σήμερα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεως φυσικού προσώπου ή εκπροσώπου νομικού προσώπου, για τη χορήγηση συνεισφοράς του Δημοσίου στην αποπληρωμή των δανειακών του υποχρεώσεων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ».

– Για χωρίς αντάλλαγμα μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων προς το Δημόσιο ή κοινωφελή ιδρύματα, από δημόσιες υπηρεσίες που έχουν τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, επέρχεται αυτοδίκαια η εξάλειψη και διαγραφή των υφιστάμενων υπέρ τρίτων χρεών.

– Καταργούνται οι διατάξεις σχετικά με τη μη επιβολή φόρου σε κέρδη από πωλήσεις εισηγμένων μετοχών σε αλλοδαπά χρηματιστήρια ή άλλους διεθνείς αναγνωρισμένους χρηματιστηριακούς θεσμούς, σε εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές καθώς και συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω πολυμερούς μηχανισμού διαπραγματεύσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Νατάσα Θωμά
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ρυθμούς ανάπτυξης 4,1% το 2021 και 6% το 2022 προβλέπει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: