Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Μέγαρα: Εκκένωση οικισμών – Στάχτη 50.000 στρέμματα [photos, video]

Τιτάνιος από αέρος αγώνας με τις φλόγες. photo: Hellas Journal




Εντολή για προληπτική εκκένωση στους οικισμούς Παπαγιαννέικα και Καλκάνι στα Μέγαρα, έδωσε λίγο μετά τις 02:00 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς σημειώθηκε αναζωπύρωση κοντά στα σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι απομακρύνονται με ασφάλεια, την ώρα που η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Τις τελευταίες δύο ημέρες η Κορινθία και η Δυτική Αττική, βρίσκονται σε πύρινο κλοιό και μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη πάνω από 50.000 στρέμματα δασικής έκτασης σύμφωνα με νεώτερο υπολογισμό, ενώ έχουν καεί κατοικίες.

  • Μέχρι το βράδυ η πυρκαγιά θα έχει οριοθετηθεί, δήλωσε ωστόσο  στον ΣΚΑΪ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

«Για καθαρά προληπτικούς λόγους έγινε η απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι, στην περιοχή του Πευκενέα.», δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθροκογιάννης, ενώ πρόσθεσε πως οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς αντιμετωπίζονται δραστικά.

Στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη σε ένα μεγάλο μέτωπο, στα Γεράνεια Όρη, για δεύτερο 24ωρο, επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Ολυμπος”, ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό.

Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά και με τον χρόνο ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά, με τους ανέμους που χθες το βράδυ έφτασαν τα 8 μποφόρ, να έχουν κοπάσει.

photo: Hellas Journal

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Νίκος Χαρδαλιάς: Τουλάχιστον 40.000 στρέμματα δάσους κάηκαν στη μεγάλη φωτιά του Σχίνου

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: