Αναπάντεχη μείωση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σε ΗΠΑ: 1η φορά από Μάρτη 2020

File photo: Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν και η πρόοδος των εμβολιασμών ενισχύουν την οικονομική δραστηριότητα. EPA/WILL OLIVER




Λιγότεροι Αμερικανοί υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας καθώς η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας ανεβάζει ταχύτητα εν μέσω άνθησης της οικονομίας, η οποία τροφοδοτείται από την ταχεία βελτίωση της κατάστασης στη δημόσια υγεία και το τεράστιο πακέτο μέτρων κρατικής οικονομικής στήριξης.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν συνολικά σε προσαρμοσμένη βάση στις 498.000 για την εβδομάδα έως ην 1η Μαΐου, συγκριτικά με 590.000 μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

  • Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Μαρτίου του 2020, όταν επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας των μη απαραίτητων επιχειρήσεων προκειμένου να επιβραδυνθεί το πρώτο κύμα κρουσμάτων της COVID-19.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων θα διαμορφωνόταν στις 540.000.

  • Τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση έχει προσφέρει μέτρα στήριξης ύψους σχεδόν 6 τρισεκ. δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι Αμερικανοί ηλικίας 16 και άνω είναι πλέον σε θέση να λάβουν εμβόλιο κατά της COVID-19, με αποτέλεσμα πολιτείες όπως της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ να προχωρούν σε άρση των περισσότερων περιορισμών που επιβλήθηκαν στη δυναμικότητα των επιχειρήσεων λόγω του κορωναϊού.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ένα τεράστιο δένδρο σεκόγια στην Καλιφόρνια σιγοκαίγεται από το καλοκαίρι του 2020

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: