Άλλοι 874 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία σε 24 ώρες: Πάνω από 43.500 κρούσματα

Οι υπάλληλοι της Fiocruz εργάζονται για την παραγωγή του ενεργού φαρμακευτικού προϊόντος (IFA) που θα επιτρέψει την παραγωγή εμβολίων κατά του COVID-19, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. EPA, Andre Coelho




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 43.520 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωναϊό στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής ξεπερνά έτσι τα 16,5 εκατομμύρια.

Στη χώρα που θρηνεί τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, διαπιστώθηκαν το ίδιο διάστημα άλλοι 874 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει επισήμως μέχρι εδώ τους 461.931 νεκρούς.

Επιδημιολόγοι έχουν εκφράσει τον φόβο πως η χώρα απειλείται από τρίτο κύμα, καθώς έρχεται ο χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου.

  • Μεξικό: 52 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, λίγα περισσότερα από 1.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 52 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.307 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 223.507 νεκρούς επί συνόλου 2.412.810 μολύνσεων.

Ωστόσο η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο αποκάλυψαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαν Πάουλου, Βραζιλία – Μεξικό, Mexico

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

 

Ποιος είναι ο Ναφτάλι Μπένετ που απειλεί να «εκθρονίσει» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: