Αγριογούρουνο έσπασε το lockdown και έκοβε βόλτες μέσα στην Πλατεία Αριστοτέλους [video]

File photo: Το αγριογούρουνο πρωτοεντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Μπροστά σε ένα μάλλον πρωτοφανές θέαμα βρέθηκαν οι ελάχιστοι Θεσσαλονικείς που έτυχε να βρίσκονται γύρω στις 02:45 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης.

Ενα αγριογούρουνο, προφανώς προερχόμενο από το Σέιχ – Σου, εντοπίστηκε να σουλατσάρει έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα αγριογούρουνο φτάνει μέχρι την «καρδιά» της πόλης αφού μέχρι σήμερα ήταν γνωστές οι βόλτες τους στα προάστια στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή.

Ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων και η μείωση του ζωτικού τους χώρου που μπορεί να τους προσφέρει τροφή θεωρείται αιτία για την κάθοδό τους στην πόλη.

Ενας αστυνομικός κατέγραψε με το κινητό του τη βόλτα του αγριογούρουνου στην πλατεία Αριστοτέλους και ανήρτησε το βίντεο στα social media. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, κανείς δεν ξέρει πού κατέληξε η βόλτα του στην αστική «ζούγκλα».

Μιλώντας στο GR Times ο καθηγητής της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βλάχος ανέφερε: «Το θέμα με τα υβρίδια αγριογούρουνα είναι πάρα πολύ σοβαρό, το αντιμετωπίζει σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη και για την αντιμετώπισή του, χρειάζεται ιδιαίτερη στρατηγική, διότι ο υβριδισμός του είδους δημιουργεί μεγάλο αναπαραγωγικό δυναμικό».

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, «δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τον πολίτη εκτός και αν προκληθεί πανικός καθώς επίσης και στην περίπτωση που νιώσουν απειλή ενώ θηλάζουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και προσπάθεια να ταϊστούν, ακόμα και αν φαίνονται ήρεμα. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έχουν σκύλο, καθώς στην περίπτωση αυτή τα αγριογούρουνα μπορούν να νιώσουν απειλή και να επιτεθούν. Και βέβαια, υπάρχει σημαντικό ζήτημα από την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, είτε στον περιφερειακό, είτε στον αστικό ιστό».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

«Μ’ ακολουθούσε αμίλητος σαν σκιά» λέει η κοπέλα για τον 22χρονο φοιτητή: Τον ψάχνουν για άλλες τρεις υποθέσεις


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: