Αγωνιστικό κάλεσμα Κουτσούμπα για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση στον Περισσό. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΚΕ, STR




Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, στην οποία συμμετείχαν οι εργάτες που δουλεύουν στην ανακαίνιση του κτιρίου, καθώς και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην έδρα της ΚΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Κουρκούνης, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και όλες, καλή δύναμη και υγεία και μετέφερε στους εργάτες που δουλεύουν στην ανακαίνιση του κτιρίου και στους εργαζόμενους της έδρας της ΚΕ το «συντροφικό, αγωνιστικό, εργατικό χαιρετισμό της Κεντρικής Επιτροπής» τονίζοντας:

«Εμείς λέμε τα “χρόνια πολλά”, γιατί τιμάμε τη μέρα της εργατικής τάξης, δεν τιμάμε την Πρωτομαγιά μόνο για την τεράστια ιστορία του εργατικού κινήματος παγκόσμια και εδώ στη χώρα μας, αλλά απαντάμε και στο σήμερα γιατί οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που έρχονται είναι πολλές.

»Το κεφάλαιο κάνει επίθεση σε όλα τα μέτωπα, θέλει να πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις που με αίμα έδωσε και ανδρώθηκε αυτό το τεράστιο εργατικό κίνημα σε όλο τον κόσμο. Και εμείς γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πολιτικές, όχι μόνο να δώσουμε ανάσες ανακούφισης, αλλά κυρίως να ανοίξουμε τον δρόμο, ώστε η εργατική τάξη να ανορθωθεί πραγματικά και σήμερα, στις νέες συνθήκες, σε ηγετική δύναμη, γιατί είναι η πρωτοπόρα δύναμη που θα μπορέσει να οδηγήσει όλο τον λαό ξανά στην εξουσία και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενος στο 21ο Συνέδριο του κόμματος υπογράμμισε: «Έχοντας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες, τις ελλείψεις μας, τις αδυναμίες, συζητάμε για το πως θα γίνουμε πιο ικανοί, πιο μαχητικοί, πιο αποφασιστικοί, πως θα γίνει το κόμμα πραγματικά που θα μπορέσει να διεκδικήσει με την εργατική τάξη την εξουσία στη χώρα μας, γιατί πραγματικά αυτό αξίζει».

Απευθύνθηκε, επίσης, στους εργάτες και τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο κτίριο της ΚΕ επισημαίνοντας:

«Χωρίς όλους εσάς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το κόμμα ολάκερο, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η Κεντρική Επιτροπή χωρίς την αποφασιστική συμβολή, τη δουλειά όλων σας, είτε δουλεύετε στην ανακαίνιση, στη συντήρηση, στον εκσυγχρονισμό του κτιρίου, είτε δουλεύετε στη φύλαξη του, στις μετακινήσεις, στις διάφορες υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για να μπορέσει η Κεντρική Επιτροπή και τα τμήματα της να επιτελέσουν τον ρόλο τους.

»Να δουλέψουν για τους εργαζόμενους, για να ενισχύσουμε και να ανασυγκροτήσουμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να προωθήσουμε την κοινωνική συμμαχία με όλα τα λαϊκά στρώματα και τελικά να ανοίξουμε αυτόν τον δρόμο για την πραγματική ανάσταση των λαών που δεν είναι άλλη από τη νέα κοινωνία, την εργατική εξουσία με τον λαό να ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες, τις σημερινές, τις πραγματικές ανάγκες του. Να είστε καλά, να έχετε δύναμη και υγεία».

Ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση λέγοντας: «Αύριο θα συναντηθούμε, έτσι κι αλλιώς, στους δρόμους των απεργιακών συλλαλητηρίων και των συγκεντρώσεων και από εκεί και πέρα, κάθε μέρα, ο καθένας ξέρει το μετερίζι του, για να βάλει το λιθαράκι του σε αυτή τη μεγάλη υπόθεση που είναι για την εργατική τάξη, για τον λαό μας».


Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Μητσοτάκης: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά στην πράξη και με έργα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: