Αυτή την Κύπρο θέλουμε; Οι πολιτικοί οδήγησαν τo Κυπριακό στο τέλμα και τον λαό στην εξαθλίωση

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ – Ενώ κάνουμε κύκλους με κέντρο το κυπριακό… Προσφέρουμε αποκεντρωμένη ομοσπονδία και αυτοί σου λένε “μη μου τους κύκλους τάραττε…”…




Του ΞΕΝΗ Χ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ*

Οι κάθε λογής ονειροπαρμένοι που έταζαν τις προάλλες στους πρόσφυγες και όχι μόνο, πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ για ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου, αν συναινέσουμε σε λύση του Κυπριακού, κατάπιαν τη γλώσσα τους μετά το ιλαροτραγικό φινάλε της Πενταμερούς.

Κάποιοι άλλοι της ίδιας σχολής σκέψης, αλλά λαλίστατοι χάριν του αντιπολιτευτικού λόγου, θεωρούν σημαντικό το γεγονός ότι στη Γενεύη έχει διατηρηθεί ζωντανή η διαδικασία του διαλόγου, ξεχνώντας πως η κοροϊδία αυτή συνεχίζεται για 47 χρόνια χωρίς σταματημό.

  • Θέλουν να αγνοούν ότι, κάθε φορά που ακολουθούμε την τακτική του καλού παιδιού και της ανύπαρκτης διαπραγματευτικής ισχύος, επιστρέφουμε από τις συνομιλίες με ήττες, μικρές ή μεγάλες, στις αποσκευές μας.

Φυσικά, ποσώς τους ενδιαφέρει καθώς ταΐζοντας τον κοσμάκη Κυπριακό με τη σέσουλα, τους δίδεται η ευκαιρία να επιδίδονται εδώ και δεκαετίες με ξεχωριστή μαεστρία στο προσφιλές άθλημα της μίζας, της διαπλοκής και της πελατειακής σχέσης, κτίζοντας ανενόχλητοι τα μικρά ή μεγάλα φέουδα τους σε βάρος των ανυποψίαστων πολιτών.

Έτσι φθάσαμε το 2000 στη χρηματιστηριακή έκρηξη που μετέτρεψε χιλιάδες νοικοκυριά σε οικονομικά ερείπια. Τη διετία 2009-11, την ώρα που αναδύονταν από τα μπατζάκια ολονών μας οι αδηφάγες φλόγες της οικονομικής καταστροφής, μας διαβεβαίωναν πως η κυπριακή οικονομία είναι αλώβητη.

Στο μεσοδιάστημα, η πολιτική των γκαστρωμένων εμπορευματοκιβωτίων τίναζε στον αέρα τις ηλεκτροπαραγωγικές υποδομές με υλικό κόστος δύο και πλέον δισ. ευρώ που φορτώθηκαν στις τσέπες των φορολογουμένων, πέραν από τις απώλειες 13 ζωών.

Το 2012 το οικονομικό Βατερλό επήλθε με τη σφραγίδα της συμμορίας ασύδοτων τραπεζιτών, αδίστακτων κεντροτραπεζιτών και πολιτικών νάνων, που οδήγησαν τον τόπο στον βρόχο της τρόικας. Το κακό όμως δεν είχε τελειωμό. Το 2013 οι νεοφανείς σωτήρες, αντί να παραιτηθούν γιατί δεν αντιστάθηκαν στις ετσιθελικές ντιρεκτίβες των Βρυξελλών, κούρεψαν και εξαφάνισαν “με το πιστόλι στον κρόταφο” τις τραπεζικές εξοικονομήσεις στέλνοντας στην άβυσσο χιλιάδες νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, σώζοντας όμως τις δικές τους καταθέσεις με παμπέσσικο τρόπο.

Το έγκλημα, δυστυχώς, συνεχίσθηκε με την επιβολή της θανατικής ποινής στον Συνεργατισμό το 2018 παραδίδοντας αμαχητί τον κόπο και τον μόχθο 110 ετών, στα όρνεα της τραπεζικής αδηφαγίας.

  • Το κερασάκι στην τούρτα τέθηκε μέσω του κατάπτυστου Επενδυτικού Προγράμματος Πολιτογραφήσεων, γνωστό ως “χρυσά διαβατήρια”, που πλούτισε τους επιτήδειους και της συνυπαρτζιάς τους, αφήνοντας τους πολίτες εν μέσω πανδημίας να ζουν με ψίχουλα, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα καλούμαστε τώρα να ανατρέψουμε μέσω της ψήφου μας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Τώρα είναι η ώρα να απαλλαγούμε από τους ανεύθυνους κομματάρχες που έσυραν το Κυπριακό σε βαθύ τέλμα και την κοινωνία στην εξαθλίωση, στέλνοντας τους ηχηρό το μήνυμα, μαζί τα φάγατε αλλά χώρια πεινάμε. Ώς εδώ. Δεν σας αντέχουμε άλλο.

*Δημοσιογράφος

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Όσοι υπονομεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν την αναγνωρίζουν, να τους αφαιρεθεί η υπηκοότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: