12.000 θανάτους και 30.000 νοσηλείες ηλικιωμένων απέτρεψαν τα εμβόλια στη Μεγάλη Βρετανία

Photo by cottonbro from Pexels




Η εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 στην Αγγλία απέτρεψε σχεδόν 12.000 θανάτους από τη νόσο και περισσότερες από 30.000 νοσηλείες στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με ανάλυση της κυβερνητικής υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE).

Η Βρετανία έχει χορηγήσει στα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού της τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Ως τα τέλη Απριλίου το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της covid-19 απέτρεψε 11.700 θανάτους σε ενήλικες άνω των 60 ετών σε όλη την Αγγλία, σύμφωνα με την PHE. Επίσης εκτιμάται ότι την ίδια περίοδο αποφεύχθηκε η νοσηλεία 33.000 ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών.

Τα στοιχεία της PHE δεν αφορούν στη Σκοτία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία.

Επίσης η PHE επεσήμανε ότι οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν μόνο τα άμεσα αποτελέσματα των εμβολίων, ενώ “τα ξεκάθαρα και αυξανόμενα” στοιχεία ότι τα εμβόλια εμποδίζουν τη μετάδοση της covid-19 σημαίνουν ότι ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών που αποφεύχθηκαν χάρη στα εμβόλια πιθανόν να είναι υψηλότερος.

“Το εμβόλιο έχει ήδη σώσει τόσες πολλές ζωές και τώρα μπορούμε να δούμε την τεράστια επίδραση που έχει στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης και κατά συνέπεια στην προστασία των νοσοκομείων μας”, δήλωσε η Μέρι Ράμσεϊ επικεφαλής ανοσοποίησης της PHE.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE

Αίνιγμα παραμένουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού στα παιδιά: Τι δείχνει νέα έρευνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: