Βρίζει ασύστολα ο ψεύτης Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Χαρακτηρίζει την ΕΟΚΑ “τρομοκρατική οργάνωση”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi, στην Άγκυρα. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu




Ως «τρομοκρατική οργάνωση», χαρακτηρίζει ψευδέστατα την εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση ΕΟΚΑ το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για σφαγές, ενώ προβαίνει σε επίθεση προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε γραπτή δήλωση του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει:

«Η ΕΟΚΑ, την οποία η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου -όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία- γιόρτασε την 66η επέτειό της με τελετές μνήμης, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση στα μάτια μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Θυμάται ο πόνος των απάνθρωπων σφαγών που πραγματοποίησε αυτός ο οργανισμός μεταξύ του 1963-1974 για να εξαλείψει την τουρκοκυπριακή παρουσία στο νησί».

Eπισημαίνεται ότι νωρίτερα ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, είχε αναφέρει ότι «πολλοί Τουρκοκύπριοι απήχθησαν από τα σπίτια τους ή χάθηκαν πηγαίνοντας στη δουλειά τους ή απήχθησαν από τους χώρους εργασίας τους από μέλη της ΕΟΚΑ, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν», ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» την ΕΟΚΑ.

Αίσχος και ύβρις με αφίσες “αγαπώ τον Ερντογάν”: Δεξίωση με Οκτάι την ημέρα ΕΟΚΑ στα Βαρώσια για το σήριαλ του Αττίλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: