Βαρβαρότητα: Στην Τουρκία μετατρέπουν ελληνικά αρχαία σε αυτοσχέδια γήπεδα τένις [εικόνες]

Στιγμιότυπο από την ανάρτηση του πρακτορείου Anadolou στο twitter με την οποία «διαφημίζεται» το τένις μέσα στα αρχαία
Μια πραγματικά ακατανόητη είδηση για κάθε πολιτισμό μετάδωσε το πλήρως ελεγχόμενο από το καθεστώς Ερντογάν, ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolou.

Σε σειρά φωτογραφιών δείχνει τα αρχαία της ελληνικής πόλης Αιζανοί στην Δυτική Ανατολία να έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια γήπεδα τένις προκειμένου να προωθηθεί ένα τοπικό πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Ανάπτυξη του αθλητισμού, εισαγωγή της ιστορίας».
Πρόκειται προφανώς για μια… επιεικώς ατυχέστατη «έμπνευση» που καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των κατοίκων της περιοχής με την αρχαία κληρονομιά που απλώς νέμονται.

Πατήστε στον σύνδεσμο του tweet για να δείτε τις φωτογραφίες που πιστοποιούν την βαρβαρότητα

Οι Aizanoi (Αρχαία Ελληνικά: Αἰζανί), λατινικά ως Aezani, ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη στη δυτική Ανατολία (Μικρά Ασία). Βρίσκεται εκεί που είναι σήμερα Çavdarhisar (Σαβντάρχισαρ) , κοντά στην Kütahya, τα ερείπια του βρίσκονται απέναντι από τον ποταμό Penkalas, περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η πόλη ήταν ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο στη ρωμαϊκή εποχή. Σώματα που σώζονται από την περίοδο περιλαμβάνουν έναν καλοδιατηρημένο Ναό του Δία, ασυνήθιστο συνδυασμένο συγκρότημα θεάτρου-σταδίου, καθώς και μια κλειστή αγορά της Ρωμαϊκής εποχής που είναι χαραγμένο με το Έγκυρο Τιμής του Διοκλητιανού.

Η πόλη έπεσε σε παρακμή στην Ύστερη Αρχαιότητα.

HJ με πληροφορίες από Anadolou

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Θα το θυμούνται για χρόνια το χουνέρι του Δένδια στην Τουρκία: Βλέπουν παντού συνομωσίες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: