Τσίπρας: «Η υπουργός μετά το τσιμέντο θέλει στην Ακρόπολη και επιγραφή με το όνομά της» * ΥΠΠΟ: «Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί»

H υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στο Κατάρ και τη χθεσινή συναντήσή της με τον ομόλογό της Salah bin Ghanem Al Ali. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,STR




Νέα εστία έντασης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, με αφορμή αυτή τη φορά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί ανάρτησης μαρμάρινης επιγραφής με το όνομα της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στον Βράχο της Ακρόπολης.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο φέρεται να τοποθετείται επιγραφή στην Ακρόπολη με το όνομα της υπουργού Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

«Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο», προσθέτει και καταλήγει: «Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

Η απάντηση του ΥΠΠΟΑ

Oι φωτογραφίες των πινακίδων που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΠΟΑ και που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών

«Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη» και για «fake news» στα οποία αναλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ «στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται» στην Ακρόπολη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ:

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται.

»Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Όσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ.

Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών».

Αναγνωστοπούλου: Διπλά υπόλογη η κυρία Μενδώνη 

«Αυτή που έχει ξεπεράσει κάθε όριο είναι η, κατ’ ευφημισμό πλέον υπουργός Πολιτισμού, κυρία Μενδώνη. Η ίδια, από κοινού με τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών στις 28.02.2020 υπέγραψε την αμφιλεγόμενη “σύμβαση δωρεάς” με το Ίδρυμα Ωνάση που με ένα χρόνο καθυστέρηση κατέθεσε στη Βουλή μετά από επίμονα αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Στη σύμβαση αυτή, που η ίδια κατέθεσε και υπέγραψε, στο άρθρο 9 αναφέρεται: Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70×40 εκ.) που θα αναφέρει: “Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)”» σημειώνει η Σ. Αναγνωστοπούλου και σχολιάζει:

«Ή λοιπόν η σύμβαση αυτή είναι fake news όπως λέει η κα Μενδώνη, που σημαίνει ότι είναι διπλά υπόλογη όχι μόνο γιατί εξαπάτησε τη Βουλή με δικά της fake news και πλαστά στοιχεία, αλλά και για παράβαση καθήκοντος, ή η κα Μενδώνη τρέχει να τα μαζέψει άρον- άρον μετά την κοινωνική κατακραυγή. Εκτός εάν πλέον την εξαπατά και ο ίδιος της ο εαυτός.».

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Νέα διαδικασία επιλογής των καλλιτεχνικών διευθυντών σε Εθνικό Θέατρο και Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: