Τραγωδία στην Ινδιανάπολη: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από τα πυρά ενόπλου, αυτοκτόνησε ο δράστης

Εκπρόσωπος της αστυνομίας κάνει δηλώσεις. VIa Mykal McEldowney @mykalmphoto Photojournalist at @IndyStar .




Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) στην Ινδιανάπολη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

Όλα τα θύματα βρέθηκαν σε εγκαταστάσεις του ομίλου ταχυμεταφορών FedEx κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, όπου ένας ένοπλος άνοιξε πυρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζίνα Κουκ.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Τζίνα Κουκ δήλωσε ότι οι αρχές εκτιμούν ότι πλέον δεν υπάρχει ενεργή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

“Σήμερα είναι μια σπαρακτική ημέρα, οι πράκτορες του αστυνομικού τμήματος της Ανάπολις απάντησαν στην κλήση, πήγαν στο σημέιο και έκαναν τη δουλειά τους”, πρόσθεσε.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Πέμπτη, αργά το βράδυ, στα γραφεία της FedEx στη Μίραμπελ Ρόουντ της Ινδιανάπολης, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Η Κουκ δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα από σφαίρα, ενώ τρεις άλλοι έχουν διάφορους τραυματισμούς.

Η Κουκ επεσήμανε ότι δύο ακόμη τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης και τους επετράπη να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ενώ “πολλοί” άλλοι μετέβησαν μόνοι τους σε νοσοκομεία της περιοχής.

“Έχει ραγίσει η καρδιά μου από το περιστατικό με μαζικούς πυροβολισμούς στα γραφεία της FedEx εδώ στην Ινδιανάπολη και προσεύχομαι για όλους όσοι επηρεάστηκαν από την τραγωδία αυτή”, δήλωσε ο γερουσιαστής Αντρέ Κάρσον της Ιντιάνα.

“Είμαι σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για να ενημερωθώ για όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης και το γραφείο μου συνεργάζεται με τις αρχές”, πρόσθεσε.

H  αστυνομία ζήτησε από τους συγγενείς των εργαζομένων στη FedEx να μεταβούν στο ξενοδοχείο Holiday Inn.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx που βρίσκεται στη Μίραμπελ Ρόουντ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Ινδιανάπολη.

Εκπρόσωπος της FedEx δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ενημερωθεί για το περιστατικό. “Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες και συνεργαζόμαστε με τις αρχές”, τόνισε.

Μάρτυρας που δήλωσε ότι εργάζεται στις εγκαταστάσεις ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα με όπλο, αφού άκουσε προηγουμένως αρκετούς πυροβολισμούς.

 

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Πυροβολισμοί στα γραφεία της Fedex στην Ινδιανάπολη: Πολλοί τραυματίες, αυτοκτόνησε ο δράστης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: