Τραγικός ο “άφωνος” Μισέλ: Είπε ότι οι εικόνες δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Ερντογάν

O Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Charles Michel και ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ursula Von der Leyen στην συνάντηση στις 6 Απριλίου 2021. EPA, PRESIDENTAL PRESS OFFICE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY
Tη λύπη του για το περιστατικό που συνέβη στην ‘Αγκυρα κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο LN24.

Ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι τη στιγμή που έφτασαν στην αίθουσα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τοποθετήθηκαν με βάση το τουρκικό πρωτόκολλο, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε συνάντηση προετοιμασίας ωστόσο «όχι με οπτικές λεπτομέρειες».

«Λυπάμαι βαθιά για την εικόνα που δόθηκε», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξηγώντας ότι είχε την πεποίθηση πως αντιδρώντας θα δημιουργούνταν «πολύ πιο σοβαρό περιστατικό». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εικόνες «δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης» και προσέθεσε ότι ο ίδιος και η πρόεδρος της Κομισιόν επί τρεις ώρες συνολικά προωθούσαν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Τουρκία σπάει διαδοχικά τα αρνητικά ρεκόρ: 56.000 κρούσματα και 258 νεκροί σε 24 ώρες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: