Το τουρκικό Bollywood στην υπηρεσία της προπαγάνδας: Με fake βίντεο η Άγκυρα επιχειρεί να κάνει εξωτερική πολιτική [video]

File Photo Σε ένα πλάνο που δεν διακρίνεται τίποτα εκτός από μία σκιά, ο… σκηνοθέτης προσέθεσε έναν κόκκινο κύκλο σε μία ατυχή προσπάθεια να πείσει ότι το πλοίο που φαίνεται ως σκιά είναι ελληνικό Screenshoot via twitter video Süleyman Soylu




Σε γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα επιδίδεται πλέον η τουρκική εξωτερική πολιτική, με μονταρισμένα βίντεο και ασαφή πλάνα τραβηγμένα με θερμικό φακό νυχτερινής λήψης.

Το καινούργιο επεισόδιο στο επικοινωνιακό σήριαλ της Άγκυρας, προέρχεται από τον ίδιο τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter βίντεο, που δήθεν δείχνει σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής να απωθεί βάρκες όπου υποτίθεται ότι επιβαίνουν μετανάστες κάπου στο Αιγαίο.

Τα πλάνα όμως δεν δίνουν απολύτως κανένα στοιχείο για την ταυτότητα του σκάφους που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και τουρκικό σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον… σκηνοθέτη.

Η μονταζιέρα δούλεψε στο φουλ, αφού ακολουθούν πλάνα από τουρκικό σκάφος το οποίο υποτίθεται «διασώζει» τους μετανάστες.

Κατά… σύμπτωση στο τουρκικό πλεούμενο υπήρχε επαγγελματική κάμερα με προβολέα και διασώστες με ειδικές στολές κατά του κορωναϊού.

Στη συνέχεια ένας άνδρας και μία γυναίκα που δεν φαίνονται τα πρόσωπά τους αρχίζουν να κατηγορούν την ελληνική Αστυνομία, ότι περιέλουσε με.. βενζίνη μία γυναίκα και προσπάθησε να την κάψει.

Δείτε το βίντεο

 

Παρατηρητές στην Αθήνα, σχολιάζοντας το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε δια χειρός υπουργού Εσωτερικών της γείτονος, χαρακτηρίζουν με νόημα ως
«σπασμωδικές» αυτές τις κινήσεις, σε μία προσπάθεια της Άγκυρας να στρέψει κατά της Ελλάδας την κοινή γνώμη μετά την “έκρηξη” Δένδια που έχει προκαλέσει πάταγο στην Τουρκία.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Εντείνουν την ρητορική τους για να «σκεπάσουν» την καθαρή αλήθεια Δένδια: Κατηγορίες Σοϊλού κατά της Ελλάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: