Το ΑΚΕΛ κάνει ζημιά στην εθνική μας υπόθεση δηλώνει ο Κούσιος: Διερωτόμαστε τι προσπαθεί να πετύχει ο κ. Κυπριανού

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. ΚΥΠΕ




Στο μόνο που συμφωνούμε με όσα είπε και σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι ότι ο ρόλος του κόμματος της Αριστεράς ήταν πάντοτε απόλυτα καταλυτικός στο Κυπριακό

Αυτό αναφέρει σε γραπτή απάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, λέγοντας πως «ο ρόλος του ήταν καταλυτικός στην απόρριψη του αμερικανοβρετανοκαναδικού πλαισίου του 1978 με το οποίο επιστρεφόταν στους κατοίκους της η Αμμόχωστος μόνο και μόνο για να παρακαθίσουμε στις συνομιλίες, όπως καταλυτικός ήταν και το 2004 όταν ψήφισε “όχι” για να τσιμεντώσει τάχα το “ναι”».

«Διερωτόμαστε πραγματικά τι εξυπηρετεί και τι προσπαθεί να πετύχει ο κ. Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ λίγες μέρες πριν την άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη, με το να κατηγορούν προκαταβολικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ελληνοκυπριακή πλευρά για ενδεχόμενο αδιέξοδο», αναφέρει ο κ. Κούσιος.

Διερωτάται αν δεν συναισθάνεται ο κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ «τη ζημιά που κάνουν στην εθνική μας υπόθεση».

«Το κόμμα τίθεται πάνω από την Κύπρο; Και αν το ΑΚΕΛ είχε και έχει όλες τις λύσεις και γνωρίζει όλα όσα πρέπει να γίνουν, είτε για λύση του Κυπριακού είτε για να εκτεθεί η Τουρκία, γιατί δεν τα εφάρμοσε την πενταετία της διακυβέρνησης του μεταξύ 2008 και 2013, όταν στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής πλευράς ήταν ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ; Είχε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ ευθύνη τότε;» διερωτάται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Σωκράτη Χάσικο: Με τιμές το ύστατο χαίρε στον πολιτικό και στον Άνθρωπο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: