Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη: 2 νεκροί στον σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ

Ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στην Κοζάνη, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡ
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύματα δύο εργαζόμενους σε εργολάβο, στο έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd.

«Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση.

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους», καταλήγει η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο εργαζόμενοι – ένας Έλληνας κι ένας βουλγαρικής καταγωγής – δούλευαν σε ύψος 108 μέτρων όταν για άγνωστο λόγο έπεσαν στο έδαφος, ενώ ήταν ανεβασμένοι σε καλάθι και εργάζονταν σε υψόμετρο στον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού.

Ο πύργος ψύξης έχει υψόμετρο 108 μέτρα, απ’ όπου με ειδικά άγκιστρα και άλλους μηχανισμούς κρεμιούνται συρματόσχοινα με καλάθια για να εργαστούν στη συνέχεια τα τεχνικά συνεργεία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Βασίλης Τσίγκας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την εκτέλεση του έργου. Σημείωσε δε, ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν ολοκληρώσει το φθινόπωρο τις εργασίες στον μισό πύργο ψύξης, αλλά σταμάτησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, για να συνεχίσουν την άνοιξη.

Σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος ΑΒΑΞ, αναφέρειότι οι  θανόντες ήταν εργαζόμενοι εξειδικευμένης εταιρείας που έχει αναλάβει υπεργολαβικά το έργο συντήρησης και αποκατάστασης στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους οικείους των θανόντων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Στο “όχι” τείνουν οι λοιμωξιολόγοι για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς –

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: