Tα πρωτοσέλιδα και η θεματολογία των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τις νέες χαλαρώσεις μέτρων, το Κυπριακό, η έρευνα της OLAF για απάτη στην Κύπρο, το θέμα των επιτοκίων και η στρατηγική της Κύπρου για τον τουρισμό είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Τουρκία: Επίσημη πολιτική τα δύο κράτη» και γράφει ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας μιλά ξανά για «πραγματικότητες».

Σε άλλο θέμα γράφει για τις ψυχολογικές επιπτώσεις στους μαθητές λόγω κορωναϊού και λέει ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο. Ακόμη αναφέρεται στην επέτειο της 1ης Απριλίου και τον αγώνα της ΕΟΚΑ για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Υπαίθρια η εστίαση ως το τέλος Απριλίου» και γράφει ότι μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα θα παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω άρση περιορισμών. Αλλού γράφει ότι ορκωτοί ελεγκτές θα ελέγχουν τους αξιωματούχους. Ακόμη αναφέρεται στο νέο νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ερευνά απάτη €3,2 εκατ. η ΕΕ» γράφει στο πρώτο του θέμα ότι στη μέγγενη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης βρίσκεται η Κύπρος ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε από τον Γενικό Ελεγκτή για πιθανή παράνομη χορηγία.

Αλλού αναφέρεται στην κατάληψη του αστυνομικού σταθμού Κερύνειας, στο πλαίσιο του αγώνα της ΕΟΚΑ. Ακόμη γράφει για εφόδους σε ιατρεία για τα επικίνδυνα απόβλητα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «’Τσούζουν’ τα επιτόκια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι τράπεζες χρεώνουν περίπου 90% πιο υψηλά επιτόκια σε σύγκριση με την ευρωζώνη.

Ακόμη αναφέρεται στην επαναλειτουργία από αύριο των γυμνασίων και στην αύξηση σε τρία sms για διακίνηση το Σαββατοκύριακο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Ο τουρισμός χρειάζεται μια ‘ξεκάθαρη στρατηγική’» γράφει στο πρώτο θέμα της ότι από σήμερα οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς περιορισμούς.

Αλλού γράφει ότι ανοίγουν ξανά τα γυμνάσια της Παρασκευή, καθώς και τα δημοτικά σχολεία που παρέμεναν κλειστά στη Λεμεσό. Παραθέτει επίσης φωτογραφία από τα Φυλακισμένα Μνήματα και αναφέρεται στους εορτασμούς της επετείου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Το Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη του Τραμπ σε γάμο: Παραμένει αποκλεισμένος από την πλατφόρμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: