Tα πρωτοσέλιδα και η θεματολογία των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι διεργασίες ενόψει της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη, η επιδημιολογική κατάσταση και οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, οι κινήσεις των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών και οι αντιδράσεις λόγω της απόφασης για μη δίωξη αστυνομικών για παράλειψη υπηρεσιακού καθήκοντος στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες της Κυριακής.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υπομονή μέχρι τον Μάιο» πως σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας μέχρι τα μέσα με τέλη Μαϊου θα έχουμε αναπτύξει το τείχος της ανοσίας με τους εμβολιασμούς, κάτι που θα επιτρέψει την άρση των περιορισμών. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως η Κύπρος θα κληθεί να επιλέξει σύμμαχο, αφού η διοίκηση Μπάιντεν δεν έχει μόνο πρόθεση να δώσει, αλλά ενδιαφέρεται και να πάρει. Επίσης αναφέρεται στο θέμα του τουρισμού και σημειώνει το βλέμμα της Κύπρου είναι στραμμένο στη Βρετανία.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «COVID: Το αχρείαστο ρίσκο που παίρνουν οι Κύπριοι» γράφει πως η άρνηση αρκετών συμπολιτών μας να εμβολιαστούν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Επίσης προβάλλει πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος ανέφερε πως η τηλεκπαίδευση πέτυχε. Ακόμη γράφει για τη «συνταγή» των δυο μεγάλων κομμάτων για τις βουλευτικές εκλογές.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ντέρμπι σε όλα τα μέτωπα» προβάλλει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δείχνει μάχη ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την πρωτιά στις βουλευτικές εκλογές και τεσσάρων κομμάτων για την 4η θέση. Αλλού αναφέρει πως οργή προκαλεί η απόφαση να μην διωχθούν αστυνομικοί για παράλειψη υπηρεσιακού καθήκοντος στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου γυναικών και παιδιών. Επίσης γράφει πως η Τουρκία ζητά επιμόνως την αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και επαναφέρει σενάρια του τουρκικού ΥΠΕΞ και φόρμουλες από τον καιρό του Ραούφ Ντενκτάς.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δέσμη μέτρων στήριξης του τουρισμού προτείνει το ΑΚΕΛ» αναφέρεται σε τραγική κατάσταση της τουριστικής βιομηχανίας και στις εισηγήσεις του ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση της κατάστασης. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως το τ/κ Αριστερό Κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται για μια λύση το συντομότερο. Επίσης γράφει πως ανυπολόγιστες είναι οι συνέπειες στην ψυχική υγεία των παιδιών λόγω εγκλεισμού.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αναδομώντας την παλιά Λευκωσία» πως υπάρχουν μεγάλα σχέδια από το κράτος για την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης γράφει πως οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν ενώ υπάρχει μια αυξανόμενη απογοήτευση ανάμεσα στον κόσμο.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Καθημερινή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Τουρκικά σχέδια για Μόρφου – Καρπασία» αναφέρει πως η τουρκική πλευρά στέλνει μήνυμα αδιαλλαξίας και στο εδαφικό λίγο πριν την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη. Αλλού γράφει για επιφυλάξεις στις χαλαρώσεις για τον κορωνοϊό. Επίσης αναφέρει πως κάθε άλλο από εύκολη θα είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών για τα κόμματα.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξεφύτρωσε νέα ‘επιτροπή’ αποζημιώσεων» πως συμβουλευτική επιτροπή στο Λονδίνο δελεάζει Τ/κ για περιουσίες στον «νότο». Αλλού αναφέρει πως ο τουρκικός σχεδιασμός αποσκοπεί να βγάλει την Κυπριακή Δημοκρατία από την ΕΕ και να εντάξει το ψευδοκράτος. Επίσης γράφει ότι θα κάνουμε Πάσχα αλλά με μέτρο λόγω της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Κονιώτου/ΑΑΡ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: