Τα πάρτι στις πλατείες εκθέτουν πολίτες και κυβέρνηση: Ο φόβος του πολιτικού κόστους και οι εκατόμβες των νεκρών

Κόσμος διασκεδάζει στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, το Σάββατο 10 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας, μέσω ΚΥΠΕ




Παρά το θλιβερό ρεκόρ των εκατοντάδων διασωληνωμένων ασθενών και τους δεκάδες επιπλέον θανάτους πολλοί φαίνεται να αδιαφορούν όχι μόνο για την υγεία τους αλλά και για την υγεία των συμπολιτών μας.

Τα νέα αριθμητικά δεδομένα για τα κρούσματα κορωναϊού δείχνουν ότι η πορεία προς την αποκλιμάκωσης είναι ακόμη μακριά την ίδια στιγμή που η αγορά λειτουργεί πλέον σε σχεδόν πλήρεις ρυθμούς και πλατείες, άλση και πάρκα είναι πλέον καθημερινά γεμάτα…

Τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις πολιτών εν μέσω έξαρσης της πανδημίας με την εκατόμβη νεκρών εκθέτουν την κυβέρνηση που τα τελευταία 24ωρα, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στις πλατείες, φέρεται να μην παρεμβαίνει ούτε να επεμβαίνει, προφανώς λόγω του πολιτικού κόστους.

Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι μετά την ισχυρή κοινωνική πίεση θα πρέπει να γίνει ένα πιο γενναίο, οργανωμένο βέβαια με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Πάντως στις θλιβερές εικόνες χθες στην πλατεία Βεάκη στο Περιστέρι, με εκατοντάδες κυρίως νέους ανθρώπους να συνωστίζονται χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρούν αποστάσεις, ήρθαν να προστεθούν και οι μαζώξεις στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και του Ψυρρή.

Στην Κυψέλη μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων και με dj, με τους περίοικους να είναι αγανακτισμένοι για την μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες, αλλά και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους.

Γενικότερα χθες από νωρίς το μεσημέρι παρατηρήθηκε συνωστισμός κόσμου σε πλατείες, κεντρικά σημεία, πάρκα, αγορές και έξω από καταστήματα. Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό με τον κόσμο να αντιλαμβάνεται την χαλάρωση των μέτρων, αλλά να μην υπάρχει, μέχρι στιγμής, οργανωμένο σχέδιο για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού την 14η Μαΐου * «Πρόβα τζενεράλε» στα αεροδρόμια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: