Τα εμβόλια αποδίδουν και μάλιστα εντυπωσιακά: Απέτρεψαν 10.000 θανάτους μόνο στη Βρετανία

Μία παμπ στο Λονδίνο ετοιμάζεται να ανοίξει για το κοινό της.EPA/ANDY RAIN




Η ταχεία διάθεση των εμβολίων στην Αγγλία απέτρεψε μέχρι τα τέλη Μαρτίου το θάνατο περισσότερων από 10.000 ανθρώπων ηλικίας 60 ετών και άνω.

Αυτό προκύπτει από ανάλυση της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (Public Health England).

Η Αγγλία κατέγραψε μία κορύφωση των μολύνσεων, των νοσηλειών και των θανάτων τον Ιανουάριο, αλλά οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότεροι χωρίς το ταχύ πρόγραμμα εμβολιασμών, το οποίο άρχισε στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Περισσότερες από 15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου είχαν διατεθεί σε ενήλικες άνω των 60 ετών στην Αγγλία μέχρι το τέλος Μαρτίου, αποτρέποντας εκτιμώμενο αριθμό 10.400 θανάτων, κυρίως μεταξύ αυτών με ηλικία άνω των 80 ετών, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία.

Η ανάλυση συνέκρινε τον αριθμό των θανάτων που είχαν καταγραφεί μέχρι την περίοδο του Μαρτίου, με τον αριθμό των θανάτων που θα αναμένονταν στην περίπτωση που δεν είχε γίνει η διάθεση των εμβολίων κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Περίπου 127.000 άνθρωποι πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε 28 ημέρες ενώ είχαν βρεθεί θετικοί στην COVID-19.

Η εκστρατεία εμβολιασμού επιταχύνθηκε το Μάρτιο, ένώ συνολικά 31,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Βρετανία έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Tα σενάρια που εξετάζει η επιτροπή για το AstraZeneca στην Ελλάδα: Έρχονται ηλικιακοί περιορισμοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: