Στο “πάγο” το εμβόλιο Janssen: Δεν χορηγείται ωσότου διερευνηθούν περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ

με τον εμβόλιο της Janssen. EPA, Szilard Koszticsak HUNGARY OUT




Δεν θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Janssen εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διερεύνησης των περιστατικών θρομβώσεων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη.

«Κατόπιν σύστασης από την εταιρεία Johnson&Johnson προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρτίδα των 2.400 εμβολίων Janssen που παραλήφθηκαν από την Κύπρο σήμερα δεν θα διατεθεί προς το παρόν για εμβολιασμό στο πλαίσιο του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η σύσταση από την παρασκευάστρια εταιρεία, προστίθεται, «δόθηκε προληπτικά εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διερεύνησης του ενδεχόμενου συσχέτισης των περιστατικών θρόμβωσης που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με το εμβόλιο».

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναμένεται η επιστημονική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στον όποιο γνωστοποιήθηκαν τα δεδομένα από τις ΗΠΑ.

Περισσότερα δεδομένα θα κοινοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η εξέταση από τον αρμόδιο Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγει.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Στους άνω των 55 το εμβόλιο Johnson & Johnson στη Γαλλία: Όπως και το AstraZeneca

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: