Στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες ο Όστιν: Θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου και τον Γκαντς

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin. EPA, JIM LO SCALZO




Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν θα επισκεφθεί το Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς, ανέφερε χθες Τρίτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

Ο Λόιντ Όστιν θα είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν που θα επισκεφθεί το Ισραήλ.

Το Πεντάγωνο, που διατηρεί μια αύρα μυστικότητας γύρω από τις επισκέψεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ σε χώρες του εξωτερικού για λόγους ασφαλείας, δεν έχει επιβεβαιώσει το ταξίδι αυτό.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν περιφερειακά προβλήματα, ιδιαίτερα απειλές για την ασφάλεια προερχόμενες από το Ιράν, τον Λίβανο και τη Συρία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Axios.

Το Ισραήλ ανησυχεί εξαιτίας της βούλησης της κυβέρνησης Μπάιντεν να διεξαγάγει νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν και να επανενταχθεί στη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, επισήμως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ).

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την HJELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Πάνω από το 80% των δασκάλων έλαβε τουλάχιστον μια δόση εμβολίου έως τα τέλη Μαρτίου δηλώνει ο πρόεδρος Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: