Στο υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα κλήθηκε ο αναπληρωτής Πρέσβης των ΗΠΑ

File Photo: O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Photo via @amna_news
Ο αναπληρωτής του Αμερικανού πρέσβη στην Μόσχα, Μπαρτ Γκόρμαν, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γκόρμπαν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «Βρίσκομαι εδώ για να συναντηθώ με τους Ρώσους συναδέλφους». Στο υπουργείο παρέμεινε για 15 λεπτά και αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

  • Ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι στον αναπληρωτή Πρέσβη κοινοποιήθηκε επισήμως η απέλαση 10 Αμερικανών διπλωματών από τη Ρωσία – κάτι που είχε προαναγγελθεί από τη Μόσχα στις 16 Απριλίου.

Χθες, Τρίτη, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, δήλωσε ότι πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις και θα επιστρέψει στην Μόσχα τις προσεχείς εβδομάδες, πριν από την συνάντηση των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις οξύνθηκαν μετά την συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, στην οποία είχε χαρακτηρίσει «φονιά» τον Ρώσο πρόεδρο, λέγοντας ότι η Μόσχα «θα πληρώσει το τίμημα» για τις παρεμβάσεις της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Μετά τις δηλώσεις αυτές ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ εκλήθη στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, όπου βρίσκεται από τις 21 Μαρτίου.

Στις 15 Απριλίου ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία και στις 16 Απριλίου η Ρωσία ανακοίνωσε την δική της απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις, την απέλαση 10 Αμερικανών διπλωματών.

Με πληροφορίες από Reuters-TASS μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Αγριάδα πουλάει ο Πούτιν στη Δύση: Η απάντησή μας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: