Στο… ασπρόμαυρο μυαλό του Πολάκη: Από τους δωσίλογους στον Μακρυγιάννη, ένας Τσίπρας δρόμος

File Photo: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μιλάει στην ολεμέλεια της Βουλής ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Οι απόψεις του Παύλου Πολάκη είναι απόλυτες. Αυτό είναι γνωστό. Είναι της απλουστευτικής λογικής μαύρο – άσπρο, δεξιά – αριστερά, μαζί μας – μαζί τους.

Αυτό το εκφράζει με έναν οξύ, ανεπεξέργαστο λόγο, που χωρίζει τους ακροατές του σε θαυμαστές και πολέμιους. Πιθανότατα αυτό επιζητεί. Δεν τον ενδιαφέρει κάτι διαφορετικό.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί πλέον να βρει την κοινή συνισταμένη. Βλέπει και άλλες αποχρώσεις στη χρωματική παλέτα καθώς εκτός όλων των άλλων γνωρίζει πως ένα κόμμα για να κερδίσει την εξουσία δεν μπορεί να περιχαρακώνεται.

Σε αυτή τη λογική κινήθηκε ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel για την ομιλία του κ. Πολάκη στη Βουλή και τις αναφορές του σε Μακρυγιάννηδες και δωσίλογους.

Ο κ. Πολάκης είχε πει ότι η ΝΔ είναι κόμμα που αποτελείται από δωσίλογους ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την αναφορά Πολάκη προσπάθησε να είναι σαφής ως προς τα δικά του όρια, σε σχέση με την ιστορία αλλά και τον κ. Πολάκη:

«Δεν θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη δοσιλόγων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα», απάντησε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «στη Βουλή πολλές φορές και στον πολιτικό διάλογο, όταν η πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή ακούγονται και υπερβολές».

Η ανταπάντηση Πολάκη

Λίγη ώρα αργότερα ο Παύλος Πολάκης επανήλθε καθιστώντας σαφές ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του ακροατήριο και σημειώνοντας με έμφαση ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει τη ρητορική του.

Έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:

Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:

Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων.

Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιας και ακροδεξιας που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας.

Η πρώτη ειχε Κολοκοτρωνηδες,Μακρυγιαννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιωτηδες, 114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή

Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπασηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δοσιλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμανηδων και χουντικούς!!

Τέλεια και παύλα!

Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!

Και όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις πολλών εκατοντάδων ακολούθων του, ο Παύλος Πολάκης ικανοποιεί το ακροατήριό του.

Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:
Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Π.Ζ.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τσίπρας: «Καταθέτω ως βαθύτατη ανησυχία ότι ετούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: