Στις αποφάσεις του ΕΜΑ παραπέμπει η Κομισιόν για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Φιαλίδια με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. EPA, ETIENNE LAURENT




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ακολουθήσει την επιστημονική προσέγγιση και επομένως τις συστάσεις του EMA», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέερσμάκερ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όπως αναφέρει, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, η Κομισιόν σημειώνει τη δήλωση της Johnson & Johnson ότι θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων, παραμένει σε επαφή με την εταιρεία και παρακολουθεί την κατάσταση.

Υπενθυμίζει ότι ο EMA εξετάζει το ζήτημα της πιθανής σχέσης του εμβολίου με θρομβώσεις και τονίζει ότι «προς το παρόν δεν είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θρόμβων». Όπως αναφέρει ο EMΑ συνεχίζει να ερευνά το ζήτημα και να εξετάζει για ποιες ενέργειες θα κάνει σύσταση.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι όσον αφορά αυτό το εμβόλιο, δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα από την ΕΕ, καθώς οι παραδόσεις ξεκίνησαν μόλις χθες, και το εμβόλιο δεν έχει ακόμη χορηγηθεί στην ΕΕ», επισημαίνει.

«Επομένως, ο EMA θα πρέπει να βασιστεί σε άλλους ρυθμιστές, από χώρες στις οποίες έχει χορηγηθεί το εμβόλιο, όπως ο FDA, πριν αποφασίσει για τα επόμενα βήματα», εξηγεί.

«Η διευθύνουσα επιτροπή (για την εμβολιαστική στρατηγική) παρακολουθεί επίσης στενά το ζήτημα, προκειμένου να διασφαλίσει μια συνεκτική προσέγγιση της ΕΕ, η οποία είναι απαραίτητη σε αυτό το πλαίσιο», αναφέρει.

«Οι σημερινές εξελίξεις με το εμβόλιο J&J στις ΗΠΑ παρακολουθούνται στενά από τον ΕΜΑ και τους φορείς φαρμακοεπαγρύπνησης, με ανοιχτή γραμμή προς τον FDA των ΗΠΑ και άλλες διεθνείς ρυθμιστικές αρχές. Η διάθεση στην ΕΕ έχει διακοπεί από την εταιρεία. Η ασφάλεια των εμβολίων είναι πάντα υψίστης σημασίας», σχολίασε σχετικά η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αθανάσιος Αθανασίου
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Τραγική η κατάσταση στη Βραζιλία: 3.808 θάνατοι και πάνω από 80.000 κρούσματα κορωναϊού σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: