Στην Αρμενία ο Πετρίδης με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αρμενίας στο Γιερεβάν. ΚΥΠΕ




Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης έγινε δεκτός το Σάββατο από τον Πρόεδρο της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Αρμενία με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμενικής Προεδρίας, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι είναι τιμή του να βρίσκεται στην Αρμενία σε μια τόσο σημαντική ημέρα και να έχει την ευκαιρία να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της αρμενικής γενοκτονίας.

«Έχουμε επισκεφθεί το Μνημείο Γενοκτονίας και είμαστε εντυπωσιασμένοι. Μοιραζόμαστε τον πόνο του φίλου αρμενικού λαού και εκφράζουμε την υποστήριξή μας», δήλωσε ο κ. Πετρίδης.

Ο Πρόεδρος Σαρκισιάν ευχαρίστησε τον Κύπριο Υπουργό και τα μέλη της αντιπροσωπείας που επισκέφτηκαν την Αρμενία κατά την «πιο σημαντική ημέρα για τον αρμενικό λαό» και για το ότι είναι δίπλα στο λαό της Αρμενίας.

«Για τους ανθρώπους μας, αυτή είναι μια ημέρα μνήμης μιας μεγάλης τραγωδίας, της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Είστε ο λαός που μας καταλαβαίνει καλύτερα. Πρέπει όχι μόνο να αλληλοϋποστηριζόμαστε, αλλά επίσης να μαθαίνουμε από τα διδάγματα του παρελθόντος και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος χαιρέτισε τα μέτρα που λήφθηκαν για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Αρμενίας και της Κύπρου, τονίζοντας ότι για την αντιμετώπιση των προκλήσεων χρειάζεται ετοιμότητα και καθημερινή σκληρή δουλειά.

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο εναντίον του Αρτσάχ, που εξαπολύθηκε από το Αζερμπαϊτζάν με την υποστήριξη της Τουρκίας και τις συνέπειές του. Τόνισε ότι μήνες μετά τον πόλεμο, το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να κρατά Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου και πολίτες, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Αρμενίας και ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου αντάλλαξαν επίσης απόψεις για θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Στην τελική ευθεία το Μουσείο Μάριος Τόκας στον Ύψωνα της Λεμεσού στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: